Autor: 
O herečkách, které se svlékly ve filmu, čtěte ZDE

Na divácích, kteří zaplnili neuvěřitelných 8 sálů, bylo znát, že se nejvíce těší na odhalení Elišky Balzerové. Potlesk ve stoje pak byl znamením toho, že filmoví nadšenci odcházeli z premiéry spokojeni. Je tedy pravděpodobné, že se z hořké komedie stane nový hit. Po konci filmu se hosté premiéry přepravili do klubu Solidní nejistota na svižnou afterparty.

Tam dorazila herečka Veronika Kubařová se svým partnerem - režisérem Karlem Janákem. S tím se seznámila během natáčení filmu Rafťáci a začalo to mezi nimi tak jiskřit, že Janák kvůlu drobné krásce dokonce opustil rodinu. "Moc se mi ten film líbil. A Veronika ještě víc," s úsměvem okomentoval Janák nový kinohit.

Eliška Balzerová, která ve filmu představuje extravagantní herečku s bouřlivým milostným životem, se nechala před premiérou slyšet, že scénář filmu se jí moc líbil, ale režisér Vejdělek ji na prahu šedesátky musel k nahotě dlouho přemlouvat.

Fotogalerie
9 fotografií

Režisér chtěl vysoké herce

Režisér také upozornil na to, že ve filmu vystupují hodně vysocí herci: „Chtěl jsem, aby obsazení bylo opravdu kvalitní, a tak jsem obsadil dva nejvyšší herce v Čechách – Romana Zacha a Vojtu Dyka," směje se Vejdělek.

Naopak herečky v hlavních rolích – Eliška Balzerová, Lenka Vlasáková a Veronika Kubařová – nemají moc přes 160 centimetrů. „Zvlášť milostné scény s takovým výškovým rozdílem jsou pro natáčení trochu oříšek,“ přiznal režisér.

O čem film je?

Čtyřicátnice Helena, uznávaná odbornice na manželské problémy, jednoho dne zjišťuje, že se dostala do situace, jaké řeší se svými pacienty. Její doposud milující a milovaný manžel je přistižen in flagranti s mladší ženou a Helena brzy bezradně stojí na prahu nového života. Dvacetiletá dcera Laura chce být matce oporou, zároveň se však potýká s nástrahami vlastní první opravdové lásky.

Pomocnou ruku nabízí k Helenině zděšení i matka Vilma, bývalá herečka, která na všechny situace aplikuje svéráznou školu života. Výstřední dáma má zaručený recept: nahradit nepořádného chlapa, chlapem pořádným. Zdá se to neřešitelné, ale k překvapení Heleny i Laury muži, s nimiž stojí za to se vrhnout po hlavě do milostného dobrodružství tu stále ještě jsou. A tři docela rozdílné ženy zjišťují, jak moc jsou si podobné a pokud se má něco vyřešit, chce to nadhled, humor a neztrácet hlavu ani naději.