V rozhovoru pro týdeník Reflex přiznává nevázaný život a taky to, že s Janou Švandovou vyzkoušela marihuanu. „Švanďa přijela ze stáže z Paříže a v kufru měla semínka. Daly jsme je do truhlíku za okno a ono to rostlo jako zběsilý,“ líčí Balzerová.

Tak takovou Elišku diváci rozhodně neznají. Zůstává pro ně třicet let zaškatulkovaná jako Alžběta Čeňková z Nemocnice na kraji města. Plachá a osamělá. Její představitelka ale dokázala, že je žena z masa a kostí. Přiznává hodně známostí, někdy v mládí i dvě lásky najednou. „My jsme tenkrát netoužily po vážných vztazích, měly jsme rády legraci a mejdany a nevázanej studentskej život,“ líčí v Reflexu herečka. „I ty lásky byly jako jarní bouřka – přišly, zahřměly a byly pryč,“ dodává.

Heidi Janků
Autor: Jakub Ludvík
O herečkách, které se svlékly ve filmu, čtěte ZDE

Balzerová se nechala fotit nahá kvůli roli Vilmy z nového filmu Ženy v pokušení. Předtím se ve filmu svlékla jen v Kachyňových Zlatých úhořích. A to se ještě zpočátku tak styděla, že nechal režisér kvůli ní sehnat dublérku. Když ji Balzerová viděla, raději koupací scénu ve vodě zahrála sama. „Než jsme to natočili, byl celý štáb po obědě, seděl nahoře na stráni a měl pěkný kino. Byla jsem na mrtvici,“ zavzpomínala Balzerová.

Fotogalerie
2 fotografie