U příležitosti 15. výročí od premiéry filmu proběhlo první promítání Titaniku ve formátu 3D. Na tuto slavností událost se dostavily téměř všechny hvězdy velkofilmu.

Na červeném koberci v Londýně tak byla k vidění představitelka hlavní hrdinky - Kate Winslet (36), režisér firmu - James Cameron (57) a mnoho dalších. Nedostavil se ale Leonardo DiCaprio, který si před patnácti lety získal srdce milionů diváků právě prostřednictvím tohoto snímku.

Podle Cameronových slov se na sebe Leonardo nedokázal při sledování filmu, s odstupem let, ani podívat: "Nepustil jsem mu celý film, jen 18 minut z něj, ještě před několika měsíci. Bylo to úžasné střetnutí a bylo také úžasné sledovat jeho reakci. Nemohl tomu uvěřit. Řekl mi: Jsem takové mladé ucho, koukni na mě... V podstatě se schoval pod sedadlo."

Premiéra klasického Titaniku proběhla roku 1997. Tenkrát ho milovali diváci i kritici, zkrátka celý svět. Film byl nominován na 14 Oscarů a 11 z nich skutečně získal. Náklady na natáčení přesáhly neskutečných 200 milionů dolarů. Snová je však hlavně částka, kterou Titanic vydělal. Po celém světě film utržil 1,8 miliardy dolarů.

Fotogalerie
12 fotografií