Držitel Oscara Nicolas Cage si tak může připsat další zajímavé ocenění, byť tentokrát s lehce absurdním nádechem. Proč ale byla použita zrovna jeho fotka, zůstává drobnou záhadou.

Jisté však je, že foto pochází z filmu Potíže s Arizonou a je pěkně letité - tato komedie bratří Cohenů totiž na stříbrná plátna vstoupila již v roce 1987. Cage zde sice ztvárnil hlavní roli, ovšem pro žáky základních škol ne zrovna příkladnou. Coby několikrát trestaný kriminálník se ve vězení zamiluje do mladé policistky Edwiny (Holly Hunter) a po propuštění na svobodu si ji dokonce bere za ženu. Problém je v tom, že Edwina nemůže mít děti a adopce nepřichází vzhledem k trestancově minulosti v úvahu - a tak si novomanželé jednoduše dítě ukradnou!

Obrázek z rodinného alba povedené filmové rodinky se o mnoho let později dostává na titul srbské učebnice. Herec, jehož vlastní jméno zní Nicholas Kim Coppola a Cage je tudíž jen umělecký pseudonym, se tak dočkal další zajímavé role a opět má postaráno o publicitu, stejně jako když se v médiích objevila fotka z roku 1870 s mužem, který jako by Cageovi vypadl z oka.

Fotogalerie
4 fotografie