Film Příběh kmotra o zavražděném Františku Mrázkovi zahájil natáčení stylově. Partner Kristýny Leichtové, Filip Kaňkovský, první klapku nazvanou Poprava pocítil doslova na vlastní kůži. Jeho postavu totiž filmoví mafiáni připravili o hlavu tím nejbrutálnějším způsobem.

„Byla to docela sranda, já mám rád tyto vypjaté situace a téma mafie mě strašně baví,“ řekl Blesku student DAMU. V krvavé scéně ho režisér nechal zahrabat do promrzlé země a jeho hlavu obložili rekvizitáři syrovým masem. „Ta postava je jeden ze spolupracovníků celé organizace,“ popsal charakter postavy, kterou hraje. „On je takový blázen, od kterého lidi nevědí, co mohou čekat. Je děsuplný a vypočítavý,“ svěřil se promrzlý herec.

Hlavní představitel nejvlivnějšího Čecha se však nebude jmenovat Mrázek. Nejde to z právních důvodů. Ponese jméno František Vedral. Ztvární ho Marko Igonda. Ten je známý ze seriálů Expozitura či Nemocnice na kraji města… nové osudy. Režisér Petr Nikolaev má na kontě filmy Báječná léta pod psa, či Lidice. Ty letos zhlédlo v kinech více než půl milionu diváků.

Fotogalerie
6 fotografií