Elba má přesvědčit diváky svou charismatickým hereckým stylem. Nebojí se brát náročné a hodně rozmanité role a vypracoval se až na vrchol, o čemž sní každý herec.

Britský herec se zapsal snímky „The Wire“ jako drogový magnát, nebo nekompromisním filmem „28 týdnů poté“ do paměti snad všech televizních diváků a fanoušků filmů. V roce 2011 si odnesl Zlatý glóbus pro nejlepšího herce za seriál Luther. To byl poslední krok, kterým se zařadil mezi vyhledávané herce.

Roli by vzal všemi deseti

„Pokud mi společnost opravdu zavolá, jak se proslýchá, roli bych rozhodně vzal,“ vyjádřil se Elba v rozhovoru pro NPR. „Sednul bych do taxíku, řidiče bych vzal jako rukojmí, skákal bych z jednoho auta na druhé, skočil na křídlo letadla a seskočil bych z něj až na střeše Sony Studios. Tam bych proklouznul systémem větrání až do hlavní kanceláře,“ směje se herec.

Na jméno nástupce současného agenta 007 Daniela Craiga si budeme muset ještě počkat, ale jisté je, že mezi žhavé adepty patří právě Elba. Byl by vůbec prvním afroamerickým Jamesem Bondem. Po skotském Seanovi Connerym a modroočkovi Craigovi by to bylo opravdové zpestření.

Fotogalerie
6 fotografií