Překvapivou zprávu oznámil The Los Angeles Times v pondělí v noci. Shriver stála po boku svalovce Arnieho i před osmi lety, kdy se pustil do politiky a stal se kalifornským guvernérem. Dokonce kvůli jeho kariéře nechala práce v NBC News. Posledních pár týdnů s ním už ale nežila v jejich brentwoodském sídle.

„Toto je období velkého osobního i profesního přechodu pro nás oba. Po dlouhém zamyšlení, uvažování, diskuzi a modlitbách jsme přišli na toto řešení. Momentálně žijeme odděleně a pracujeme na budoucnosti našeho vztahu,“ sdělili v pondělí v noci ve společném prohlášení. O své čtyři děti se dál chtějí starat společně.

Poznali se na tenise

Maria, neteř bývalého amerického prezidenta J. F. Kennedyho, a Arnie se seznámili v roce 1977 na charitativním turnaji v tenisu. Vzali se ale až 26. dubna v roce 1986. Během manželství se jim narodily čtyři děti – Katherine (22), Christina (20), Patrick (18) a Christopher (14).

Manželka stála za Arniem i ve velmi těžkých časech. Když v roce 2003 kandidoval na post kalifornského guvernéra, obvinilo ho šest žen ze sexuálního obtěžování. Schwarzenegger vše popíral a Maria mu věřila.

Fotogalerie
11 fotografií