Douglas se v show svěřil, že Catherine dostala deprese z velké psychické zátěže, kterou jí způsobil svou bitvou se zákeřnou nemocí. Herec na Catherine prozradil, že navenek nedává najevo svá trápení a při každé vážné situaci se snaží být ledově klidná. Trápení si tak drží v sobě.

Začátkem dubna byla Catherine přijata do léčebny v USA po dobu pěti dnů. Tam ji byla diagnostikována bipolární porucha. Herečka trpěla hlubokými depresemi. I když doktoři v lednu Douglasovi vzkázali, že se z rakoviny hrtanu dostal, manželka Catherine i nadále trpěla depresí.

Fotogalerie
8 fotografií

"Jsem ten typ člověka, který když je nemocný, schoulí se někam a nevyžaduje pozornost. Nemám rád ty zmatky kolem. Prostě jen se z nemoci rychle dostat," řekl v show Oprah Winfrey Douglas a dodal, že posledních 18 měsíců bylo psychicky náročných nejen pro něj, ale i pro celou rodinu, zejména manželku Catherine.

"Tak, co se mi stalo v posledním roce a půl? Můj nejstarší syn je ve federálním vězení, moje ex-manželka mě žaluje, a já jsem dostal rakovinu. Je to trochu těžké, říkat mi pak, jsem v depresi," povědal Douglas v narážce na svou ženu, která se mu s trápením nesvěřila.

"Nedala na sobě nic znát, hrozně ji obdivuju a moc si ji vážím. Byl jsem na ni pyšný, když si sama vyhledala odbornou pomoc," dodal na adresu své ženy Douglas.

Michael Douglas nedávno natočil životopisný snímek "Liberace", kde si zahrál po boku herce Matta Damona. Ten ztvárňuje postavu jeho mladšího milence. Zeta-Jones se v současné době chystá natáčet komedii "Playing the Field in Louisiana".

Co je BAP?

Bipolární afektivní porucha (BAP, dříve označovaná jako psychoafektivní porucha nebo maniodepresivní psychóza) je závažný duševní stav (psychický výkyv), který způsobuje nadměrné změny nálad, vitality, psychických funkcí a někdy i omezuje celkovou schopnost přirozeného fungování. Poruchu je však možné zmírnit nebo vyléčit psychofarmatiky. Spousta pacientů však jejími příznaky trpí celý život.