Drsné životní okamžiky prožívala londýnská rodačka ve vztazích s muži v souvislosti se zdravím. První ránu dostala už v prvním manželství s Conradem Hiltonem, které zničil jeho alkoholismus.

Se stejným problémem zápasila i Elizabeth, protože zármutek z nečekané a tragické smrti třetího manžela utápěla v alkoholu a prášcích. Ze závislosti na zrádném pití se později musela dokonce léčit v kalifornské klinice Betty Ford. K skleničkám se ovšem po čase vrátila.

Život slavné Liz ničily časté zdravotní problémy. Trpěla nadváhou, v jedné životní etapě dokonce přibrala 60 kilo. Měla vředy, nádor na mozku, umělé kyčle a prodělala i těžký zápal plic, kvůli kterému málem zemřela. Posledních 25 let chodila od lékaře k lékaři a na podzim svých dnů se kvůli skolióze pohybovala už jen na invalidním vozíku.

„Někdy se stane, že ji ráno krk bolí tak, že nemůže ani pohnout hlavou. Pak stráví většinu dne tak, že sedí na svém vozíčku a hlavu má na rameni,“ řekla její kamarádka. Slavná představitelka filmové Kleopatry trpěla navíc srdeční slabostí, která ji také nakonec zabila.

Fotogalerie
3 fotografie