Douglas myslel hlavně na nejbližší rodinu. Pro své dvě děti Dylana (10) a Carys (7), které má s herečkou Catherine Zeta-Jones (41), vytvořil tučná konta – na každé připsal zhruba 70 milionů Kč.

Nezapomněl ani na Camerona, kterému zjevně odpustil černou minulost. Až si syn odpyká pětiletý trest vězení za přechovávání drog, může si být jistý, že na dlažbě neskončí. Herec mu odkázal 43 milionů Kč.

V závěti se objevila taky Douglasova první žena, Cameronova matka Diandra (53). Její jméno dal Michael na seznam, i když se exmanželka stále pokouší uchvátit část zisku z jeho nejúspěšnějšího filmu Wall Street. Sepsané dědictví neobsahuje jenom peníze – Douglas totiž vlastní soustu nemovitostí například v New Yorku, Kanadě nebo na Mallorce a Bermudách.

Herec trpí rakovinou jícnu. Zahraniční média teď citují varovná slova režiséra Olivera Stonea (64), který s Douglasem spolupracoval například na filmu Wall Street: Peníze nikdy nespí. „Jeho zdravotní stav mě dost znepokojuje, bojím se o něj,“ řekl Stone.