Lamač ženských srdcí, ale také Statečné srdce, Patriot, Maverick a nejnověji také detektiv Craven. Ty všechny spojuje jméno jediného muže – Mela Gibsona (54). Jaký je tento hollywoodský idol v civilu? Uvolněný, ležérní a sympatický. Tedy pokud se nezeptáte na to, co nesmíte. Pak byste vyletěli dveřmi, jen by se zaprášilo….

Fotogalerie
3 fotografie


Marcelu Škábovou vyslala do Paříže její domovská TV Barrandov. Úkol zněl jasně a v podstatě jednoduše – udělat pro pořad Prominenti rozhovor s hollywoodským hercem a režisérem Melem Gibsonem.

Týden poté, co se americká strana na 100 % vše potvrdila, seděla Marcela v letadle směr Francie. Žádný štáb s ní nejel, vše zajišťoval Gibsonův tým. Měla s sebou jen seznam otázek a kus nervozity. S takovou hvězdou se člověk přece jen nepotkává denně.

Plakát k filmu Na hraně temnoty
Autor: en.wikipedia.org
Trailer: Na hraně temnoty

„Byla jsem nervózní. Nevíte, jakou bude mít ten člověk zrovna náladu, jak se vyspí. Netušíte, jak bude mluvit. Pan Gibson byl velice rozvážný. Své odpovědi si promýšlel,“ popisuje zážitek Marcela Škábová.

Pět minut s Melemm

„Rozhovory probíhaly v luxusním pařížském hotelu, který je znám tím, že v něm často bydlí světové celebrity. Vím téměř jistě, že v době, kdy tam probíhala interview s Melem Gibsonem, byly v hotelu ubytovány minimálně dvě slavné osobnosti,“ řekla Blesk.cz Marcela Škábová. „Nepodařilo se mi ale zjistit, kdo to byl. Personál byl zavázán mlčenlivostí.“

Mel Gibson má den rozplánovaný snad po deseti minutách. Na rozhovory s evropskými novináři měl vyhrazen necelé jedno dopoledne. Gibsonovi asistenti a manažeři byli neoblomní. „Každý z nás dostal pět minut. Z toho minutu trvalo podání ruky a prohození několika společenských vět a šlo se na to.“

Video
Video se připravuje ...

VIDEO: Reportérka TV Barrandov se v Paříži setkala s Melem Gibsonem TV Barrandov

Alkohol a ženský byly tabu

Okruh otázek byl americkou stranou jasně vymezen. „Dostali jsme striktní zákaz ptát se pana Gibsona na cokoli osobního. Zejména ne na jeho vztah k alkoholu a ženám. Mel je pověstný tím, že novináře, kteří toto pravidlo poruší, bez milosti vyhazuje. Snažili jsme se proto otázky na Mela vymyslet tak, abychom se přeci jen na něco osobnějšího mohli zeptat,“ prozradila taktiku Marcela. Marcela na to nešla vyloženě od lesa, ale skrze Gibsonovu novou roli – detektiva Thomase Cravena, který je ústřední postavou ve filmu Edge Of Darkness (Na hraně temnoty), jenž bude mít v Česku premiéru už 18. února.

„Mel Gibson působil po celou dobu rozhovoru velice mile a uvolněně. Byla ale na něm vidět únava. Když přecházel ze svého apartmá do místnosti určené pro rozhovor, držel se za srdce. Báli jsme se, aby mu něco nebylo. Přesto se pak tu a tam dokonce usmál,“ vypráví Marcela Škábová.

Když hodinky odtikávaly posledních deset sekund, pokusila se Marcela Mela požádat o pozdrav pro diváky v České republice. Manažeři to ale nepovolili. Marcela pozdrav přesto do Česka přivezla. Jak se jí to podařilo?

„Čekala jsem v hotelu, až skončí všechna interview. Pak jsem zaklepala na dveře, za nimiž seděla celá ochranka a manažeři a požádala je, jestli by pozdrav byl možný,“ popisuje svůj husarský kousek odvážná Češka.

„Riskla jsem a ono to vyšlo. Za deset minut se manažer vrátil s tím, že pan Gibson souhlasí. Můj rozhovor si pamatoval a líbil se mu. Diváky v České republice proto rád pozdravil,“ usmívá se Marcela a dodává: "Bylo na něm vidět, že ví, kde leží Česká republika. Říkal, že by se sem rád podíval, protože tu ještě nebyl." Tak vida, můžeme se jenom těšit....

Celý rozhovor s Melem Gibsonem uvidíte na TV Barrandov v neděli 14. února od 18 hodin.