Velkoformátový boj Autobotů a Deceptikonů se v kině IMAX rozhoří dokonce dva dny před distribuční premiérou filmu. Ta je stanovena na čtvrtek 30. června, do kina IMAX můžou ale první diváci přijít na Trasformers 3 už v úterý 28. června večer.

Transformaci školního roku do prázdnin zahájí kino IMAX s opulentní podívanou plnou dechberoucích scén ve dvoudenním předstihu.

„Snažili jsme se pro kino IMAX dojednat předpremiérová uvedení filmu pro nadšence a fanoušky o den dříve, a první veřejné projekce nakonec spustíme už 28. června ve 21:40 hned po slavnostní premiéře filmu“ upřesňuje s nadšením Adriana Vrabcová, marketingová manažerka kina IMAX.

Řada filmových diváků věří, že podle náznaků, prvních zákulisních zpráv a také podle pověsti Michaela Baya by Transformers 3 měli být největší událostí ve 3D od kralování filmu Avatar. Kdo si bude chtít takovou událost užít v kvalitě kina IMAX, musí si pospíšit. Díky přetlaku letních blockbusterů totiž na plátně kina IMAX vystřídá Transformery už po dvou týdnech poslední díl Harryho Pottera.

O filmu

Mimozemští roboti, maskovaní za pozemská auta, tentokrát ve 3-D. K tomu navrch nejkrásnější žena světa Rosie Huntington - Whiteley (podle prestižního pánského časopisu) v hlavní ženské roli. Režisér Michael Bay s třetím dílem ságy Transformers letos připravil všem malým i velkým klukům Vánoce už na léto.

Třetí díl Transformers nese podtitul „Temná strana Měsíce“. Právě tady před lety posádka první americké měsíční expedice Apollo 11 objevila mimozemské vesmírné plavidlo a moudře si to nechala pro sebe a pro tajné služby. Podle Autobotů to ale byla zásadní chyba, která by mohla zničit celou naši civilizaci.