Někteří z nás prostě neumí vypnout hlavu a musí neustále nad něčím přemýšlet. Na jednu stranu se jedná o analytické bytosti, které umí řešit problémy, ale na druhou stranu to s sebou nese řadu problémů. Naše mysl potřebuje odpočívat. Neustálý tok myšlenek vyčerpává nejen psychicky, ale také fyzicky.

Je to i váš případ a dumáte, nad čím přemýšlet, aby to pro vás nebylo destruktivní? V první řadě se snažte vyhýbat negativním myšlenkám. Pokud vám nepřetržitě šrotuje v hlavě, že se na vás někdo špatně podíval v obchodě, proč šéf na váš pozdrav jen něco zamručel nebo jestli jste s tím novým účesem nešlápli vedle, zabrzděte.

Neplňte svoji hlavu negativními myšlenkami, ani úvahami co by, kdyby… Nenechte se strhnout k analyzování všech situací a osob ve svém okolí. Pokud opravdu neumíte svoje přemýšlení zastavit, směřujte tuto vlastnost k užitečnému cíli.

Určitě už jste slyšeli o síle pozitivního myšlení. Jestliže vám vaše mysl nedá spát, zaměstnejte ji pozitivními myšlenkami. Jaké jsou vaše cíle, čeho byste chtěli dosáhnout? Představujte si, že se vám tato přání splní. Využijte metodu tzv. afirmací. Pokud budete pozitivním tvrzením věřit, můžete ve svém životě mnohé změnit k lepšímu.