Chystáte se o víkendu do kina? Jít na film do kina patří k nejoblíbenějším hobby a díky tomu jsou dnes sály i v menších městech. Ale jak vybrat ten pravý snímek, na který vyrazit? Pro filmové nadšence existuje celá řada webových portálů, které přinášejí informace ze světa filmu. Najdete tam přehledné programy kin, trailery, podrobné filmové recenze s hodnocením kritiků nebo aktuální informace o dění ve filmovém průmyslu. Pokud dáte spíše na názor běžných lidí, tak vás určitě zaujmou databáze, které sdružují hodnocení samotných diváků.

V programu kromě termínů a délky filmů najdete také podrobnosti o přístupnosti – jen na některé filmy můžete vyrazit do kina bez omezení. Některé jsou nevhodné do 12 let, nepřípustné pro děti do 15 let nebo nepřístupné pro děti a mladistvé do 18 let. U zahraničních snímků bude navíc uvedeno, zda jsou s titulky, nebo s dabingem.

Na výběr máte z celé řady žánrů, na co jít do kina. Velmi populární jsou dnes filmy s akčními hrdiny často inspirované komiksovými příběhy, katastrofické filmy nebo animované snímky. Nicméně své si v programech kin najdou i milovníci klasických hraných filmů nebo rodinných komedií. Speciálně v předvánočním období pak kina nabízejí také pohádky. A ty české jsou přece nejlepší na světě!