Agresor řádil v obchodní centrum v Praze 6 začátkem minulého týdne. Zaměstnancům ostrahy vyhrožoval smrtí. Poté, co usnul na toaletě, ho ostraha vykázala ven. Muž se nenechal tak jednoduše vyhodit a do nákupního centra se vrátil zpátky. Když ho strážný spatřil, dostal strach a zavolal policii. 

Napadení

Těsně před příjezdem policie zaútočil muž na prodavače v obchodě se sportovními potřebami. Zaměstnanec načapal muže jak se v kabince snaží odstranit bezpečnostní prvek z pantoflí, které se chystal ukrást. „Důrazně mu přikázal, ať z prodejny odejde. Ten jej však napadl nůžkami a vyhrožoval mu pobodáním,“ sdělila policejní mluvčí Eva Kropáčová. Po potyčce agresor z obchodu odešel. 

Když dorazila hlídka na místo, okamžitě začala muže hledat. Agresora vypátrala v autobuse hromadné dopravy. Muž měl na sobě ukradené pantofle a nůžky v kapse. Podivín byl odvezen na policejní služebnu. Při převozu se začal chovat nepříčetně a agresivně. Nesrozumitelně křičel a plival kolem sebe. Policisté zavolali záchrannou službu, ta muže převezla do psychiatrické léčebny. 

„Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu loupež, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až deseti let. Kriminalisté v současné chvíli zjišťují, zdali měl jeho špatný psychický stav vliv na jeho jednání,“ uvedla Kropáčová.

Video
Video se připravuje ...

Agresor v obchodním centru napadl prodavače nůžkami policie ČR

Fotogalerie
5 fotografií