Policisté machři zvládli zachránit život seniorce. Ta zkolabovala v bytě na sídlišti Kamýk. Naštěstí nebyla doma sama. Další žena, která byla s ní, neváhala a okamžitě volala tísňovou linku pražské záchranky a podle pokynů začala seniorku resuscitovat.

Díky programu „First responder“, to je označeni pro člověka, případně složku, která je schopná realizovat rychlý zásah u člověka v přímém ohrožení života dříve, než se na místo reálně může dostat výjezdová skupina Zdravotnické záchranné služby, na místo dorazili policisté, kteří byli poblíž. 

„Po příchodu do bytu nalezli policisté na zemi ležet ženu v bezvědomí, které oznamovatelka prováděla nepřímou srdeční masáž, kterou zahájila, společně s operátorkou tísňové linky 155 (TANR). Policisté oznamovatelku ihned vystřídali a pokračovali v již zahájené nepřímé srdeční masáži,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

„Jeden z policistů resuscitoval, druhý mezitím připravil automatizovaný externí defibrilátor neboli AED, který doporučil podání defibrilačního výboje po kterém dále pokračovali v resuscitaci až do příjezdu posádek záchranné služby. Společnými silami se nakonec podařilo u ženy funkci srdce obnovit a po zajištění byla převezena do nemocnice,“ dodala Siřišťová.

Video
Video se připravuje ...

Policisté zachránili seniorce život, zastavilo se jí srdce. Policie Praha

Fotogalerie
4 fotografie