Kuriózní událost bez zranění se stala nedaleko brněnského výstaviště. „Vůz byl naložený nápoji, ty jsme vyskládali, abychom jej odlehčili. Zajistili jsme jej také proti dalšímu propadání," uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Hasiči podle něj povolali všechny zástupce inženýrských sítí, plynaře, energetiky, kanalizace a další. Měřili také možný únik plynu, který se nepotvrdil. „Jakmile bude tato nehoda vyšetřena, budeme moct vůz vyprostit. Je pravděpodobné, že během toho bude muset být odpojena v okolí elektřina. Jsou tam rozvody, tak aby během vyprošťování nedošlo k nějakému incidentu," dodal Mikoška.

„Místo, pod kterým vedou inženýrské sítě, zůstane podle všeho delší dobu uzavřené,“ upozornil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Noční můra Brna

Také loni v srpnu se v Kopečné ulici, jádru Starého Brna, propadla ulice. Úřady místo okamžitě uzavřely – nalézá se totiž jen 400 metrů od Pekařské ulice, kde se v roce 1976 propadla u tramvajového ostrůvku do země žena. Část jejich ostatků se našla až o 16 let později.

Propad v Kopečné souvisel s největší pravděpodobností se stavebními pracemi a zdejším nestabilním podložím. „Pod vozovkou se totiž nacházejí stará sklepení,“ řekla mluvčí radnice Brno-střed Kateřina Dobešová. Na místě tehdy zasahovali stavbaři, hasiči i policie.

VIDEO: Kluci utopili na Blanensku auto v řece

Video
Video se připravuje ...

Kluci na Blanensku jeli za zábavou, auto utopili v řece Policie ČR