„Je to nepopsatelný zážitek. Nikdy jsem nic takového nezažil,“ svěřil se nahý model Karel, který si odskočil od rodiny na adrenalinový zážitek. „Člověk měl už v teenagerských letech tajné tužby, že ho někde vystavují, ale nebyla dodnes příležitost je jakkoli realizovat. A najednou jsem si něco takového mohl zažít,“ říkal s nadšením po celém dnu pózování bez svršků a spodků.

Vyměnil si role

Byl jsem už kdysi na jedné výstavě. Ale je diametrálně odlišný zážitek, když se přijdete podívat jako návštěvník, nebo pokud to zažijete z té druhé strany, kdy jste pozorovaným a obdivovaným objektem zájmu,“ popisoval Karel své pocity. 

Návštěvníci ho zejména pozorovali rozvaleného na gauči, či usazeného na křesílku jako na trůnu. „Je to rozhodně vzrušující. Navíc máte masku, a tak se nemusíte bát, že byste vystoupili z anonymity. Díky tomu máte šanci si to opravdu naplno užít,“ uvedl Karel, který zpočátku cítil stud a nervozitu, tyto emoce ale během první hodiny opadly.

Projděte si s námi výstavu:

Video
Video se připravuje ...

Projděte si s námi výstavu Voayer. Každý den zde spatříte nové exponáty. Otevřeno od úterý do neděle. Eva Fornálová

Jedna odvážná žena

Lačnící návštěvnice byly dle Karlova pozorování ostýchavější než on. „Dotýkala se mě jen jedna paní, která se chvíli odhodlávala. Hladila mě přitom jen po noze. Asi chtěla zjistit, zdali mám svaly,“ smál se.

Karel strávil na výstavě dvanáct hodin, kdy nejprve hodinu a půl pózoval coby objekt zájmu, pak měl zase stejnou dobu na to, aby si zařídil, co potřebuje. „Nemůžete si během výstavy jen tak odskočit na záchod, napít se. Není to tak jednoduché, jak se to může na první pohled zdát,“ poznamenal Karel už s únavou, ale stále plný pozitivních dojmů na konci dne. „Klidně bych do toho šel znovu,“ řekl na závěr.

Voayer

Návštěvníci v Galerii nahých lidí Voayer zaplatí 550 korun za hodinu a půl dlouhý vstup, při kterém mohou okukovat sedm vystavených modelů v kombinaci několika Ev a Adamů. Někteří mají u sebe i cedulku, která vyzývá k možnému dotyku. Galerie má otevřeno vždy od úterý do neděle mezi jedenáctou dopolední a jedenáctou hodinou večerní. Poslední návštěva začíná v deset večer.

Fotogalerie
33 fotografií