S řadou zlomenin zůstal kocour mezi chovateli ceněné rasy ragdoll ležet u krajnice. Během studené noci by nepřežil. Jenže se stal zázrak. Našli ho strážníci, kteří kontaktovali kočičí centrum v blízkých Nedakonicích. Jarmila Zlámalíková a Jaroslav Misík tady pečují o 120 čtyřnohých svěřenců!

„Neměli jsme to srdce, nedat mu už šanci žít. Měl zničený kloub zadní nohy, zlomenou pravou lopatku a čelist. Podstoupil několik operací, ukázalo se, že je bojovník. Byli jsme ubezpečeni, že všechny operace zvládne a jediná komplikace se může vyskytnout v případě hojení velmi komplikované zlomeniny lopatky,“ popsala situaci paní Jarmila.

Po 14 dnech se mu vrátila chuť do života

Ragdoll, ke kterému se nikdo nepřihlásil, po 14 dnech doslova vstal z mrtvých. I přes zdrátovanou tlamku mu už chutná, na pokoji v útulku má další dva čtyřnohé kamarády. Většinou času tráví ve speciální kleci. „Snaží se postavit na nohy, rád by někam vyrazil. Ale je ještě zesláblý, nic se nesmí uspěchat,“ usmívá se Jarmila.

Druhý zázrak se týká nákladů na léčení, které přesáhly třicet tisíc korun. Když se příběh objevil na webu útulku a sociálních sítích, strhla se bouře solidarity. Doposud dorazilo na speciální účet 32 tisíc korun! Přispěje prý i uherskohradišťská radnice.

„Chceme všem poděkovat, je to neuvěřitelné. Jakmile se kocourek uzdraví, bude mít domov. O jeho adopci je zájem. A dočká se i jména,“ řekla Blesku šéfová kočičího centra na Slovácku.   

Pomoc Flíčku

Chcete podpořit zraněného kocourka i další obyvatele Kočičího depozita Flíček v Nedakonicích? Více info zde.

Fotogalerie
7 fotografií