Český tým Flash Barrandov SFX jako už tradičně otevřel akci nesoutěžním prelude, tentokrát Ó štěstěno s hudbou Carmina Burana skladatele Carla Orffa. Sedmnáct minut trvající ohnivou show na potemnělém nebi sledovali nadšení diváci, kteří obsypali břehy přehrady ze všech stran.
 
Festival ohňostrojů letos připomíná 100. výročí Československa. Tvůrci včetně nesoutěžícího týmu musejí do ohnivých představení zapracovat povinnou dvouminutovou pasáž na skladbu Karneval od Antonína Dvořáka. Kromě této pasáže zazněly i skladby jako O Fortuna, Fortune Plango Vulnera nebo Were Diu Werlt Alle Min.

„Přijeli jsem celá rodina. Jedním slovem nádhera. To se prostě musí vidět a prožít,“ svěřil se Jiří Plaček z Ostravy.



Ve středu 6. června se představí polský Surex, kteří tak oficiálně hlavní soutěž 21. ročníku akce zahájí. Polský tým se do Brna vrací po pěti letech s novou show Symfonie barev.

Epilog odpálí nad Špilberkem

Další ohňostroje se na Brněnské přehradě uskuteční 9. a 13. června. Závěrečný epilog odpálí domácí Ignis Brunensis Team v sobotu 16. června nad hradem Špilberkem. Všechna vystoupení ohňostrůjců mají shodný začátek ve 22.30 hodin.  

„Týmy nově nebudou bojovat pouze o letošní vítězství. Ročníkem 2018 startuje nový pětiletý cyklus soutěže ohňostrojů v Brně s motivační novinkou pro soutěžní týmy - vítěz získává právo startu v jubilejním 25. festivalu v roce 2022," upozornil Ondřej Morávek z pořadatelské společnosti Snip&Co.

Fotogalerie
11 fotografií