Míra se ocitla na place, protože její panička, kostýmní výtvarnice Kateřina Mírová (42), pro ni neměla hlídání. „Naší podmínkou bylo, že před natáčením fenku zavře do autokaru, aby nám nevběhla do záběru,“ svěřil Blesku režisér Roman Vávra (52). Jenže ve chvíli, kdy se objevila Janžurka coby bylinkářka Apolena, získala si Míra její srdce a bylo rozhodnuto.

„Bylo to úžasné setkání. Radostné, naplněné. Jako bychom se dávno znaly...“ zavzpomínala herečka na roztomilou fenečku. Ivu čekal první a velmi důležitý záběr celého filmu – velká zasněžená pláň, kterou se brodila po pás ve sněhu. Jenže fenka se venčila opodál a hned zamířila před kameru. „Říkala jsem si, ať si běhá, než se začne točit. Počítala jsem s tím, že mi to zavčas nahlásí, abych ji mohla odvést do karavanu. A najednou jsem se dozvěděla, že už je záběr natočený,“ prozradila její majitelka.

Významná role

Jelikož se scéna s Apolenou a voříškem všem líbila, režisér rozhodl, že se přetáčet nebude, a zrodila se další němá hvězda. „Byla jsem překvapená, jak dobře umí hrát. Když se některé záběry i desetkrát opakovaly a Míra musela pokaždé běžet z jedné strany, stačilo, abych jí to pošeptala do ucha, a ona to udělala,“ pochválila kostýmní výtvarnice svou milovanou fenku. Míra se po celou dobu nehnula od Janžurové, byla nenahraditelným členem štábu a se všemi se při natáčení velmi spřátelila.

VIDEO: Janžurová šokovala rodinu. Co jim provedla?

Video
Video se připravuje ...

Iva Janžurová šokovala svou rodinu! Co jim provedla? Markéta Reinischová, Petr Soukup

Fotogalerie
8 fotografií