V pořadu Blesk.cz Potomci slavných se Zuzanou Bubílkovou Vydra přiznal, jak bylo tátovo „odcházení“ smutné. „Měl roztroušenou sklerózu, hrozně sešel, nic nemohl. Seděl doma, to pro něj bylo hrozné. Byly takové chvíle, kdy se třeba o půlnoci rozhodl, že půjdeme na oběd. Tak se máma oblékla a šla s ním, bylo zavřeno, tak šli zpátky,“ vzpomíná Vydra s tím, že jeho tatínek zemřel 19. června 1979.

Nesmírně oblíbená Dana Medřická manžela následovala o čtyři roky později, 21. ledna 1983. Stihla ovšem mezitím prožít druhou osudovou lásku se španělským ctitelem Artemiem Udartem (†90). „Byl to původně její ctitel, který se po válce dostal do Československa, žil tu s rodinou, a chodil na mámu do divadla,“ vypráví Vydra s tím, že nakonec se Artemio vrátil do Madridu, ovšem jeho první žena zemřela na infarkt. Osud jej však znovu spojil s Medřickou.

Ta zemřela naprosto nečekaně na silný infarkt po vyčerpávajícím natáčení. „Pro něj to muselo být hrozné, druhá žena mu zemřela na infarkt. Volal jsme mu to, letěl sem, bohužel už mámu nezastihl živou,“ smutní Vydra.

 

Video
Video se připravuje ...

Syn Medřické (†62) a Vydry st. (†76) Václav Vydra (61): Táta umíral pomalu, s mámou to byl šok! Zuzana Bubílková, Jan Jedlička

Fotogalerie
17 fotografií