Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Evakuace vědkyně z polární stanice: Nákladním letadlem jako nějaký balík

Renee čekala na evakuaci z polární stanice dlouhých sedm týdnů. Nyní je v péči lékařů, kteří budou zkoumat, zda prodělala mrtvici nebo má nádor na mozku
Renee čekala na evakuaci z polární stanice dlouhých sedm týdnů. Nyní je v péči lékařů, kteří budou zkoumat, zda prodělala mrtvici nebo má nádor na mozku  (Autor: Facebook.com)
Autor: INT, ljš - 
18. října 2011
07:00

Vědkyně trpící následky mozkové mrtvice nebo nádorového onemocnění Renee-Nicole Douceur (58), která byla sedm týdnů uvězněná na základně McMurdo na Jižním pólu, byla v pondělí dopoledne konečně převezena na Nový Zéland. Její zaměstnavatel však neposlal záchranné letadlo, ale nemocná musela letět pravidelnou zásobovací linkou!

Výzkumnice začala mít před sedmi týdny velké problémy se zrakem a řečí. Lékaři jí na dálku diagnostikovali mozkovou mrtvici, nevylučují však, že poruchy mohl způsobit i nádor. Žena se nyní bude muset podrobit sérii vyšetření.

Velmi zarážející však je, že americká vědecká společnost, která výzkumnici zaměstnává, pro ni po dlouhé týdny odmítala vyslat záchranné letadlo. "Nakonec jsem musela odletět pravidelným zásobovacím spojem. Pilot musel letět hodně nízko kvůli tlaku, bála jsem se, aby nedošlo ještě k většímu poškození," řekla Renee po příletu na Nový Zéland.

Její let se navíc o několik dní zpozdil, protože letadlo se na Antarktidu z Chile sice dostalo, ale kvůli špatnému počasí nemohlo několik dní vzlétnout. Na její podporu vznikla také internetová stránka a petice požadující její okamžitou evakuaci ze stanice. "Jediné, co si Renee a její rodina přáli, bylo, aby byl vypraven let, jakmile to bude bezpečné. Místo toho museli čekat, jestli se vejde do zásobovacího letadla, jako by byla nějaký balík se zbožím," rozčilovala se autorka zmíněných stránek.

discovery ( 18. října 2011 09:36 )

Blbe !

akabelka ( 18. října 2011 09:35 )

debile mladej

sosacek ( 18. října 2011 08:49 )

Komedie stará..

Zobrazit celou diskusi