Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C
DISKUSE K ČLÁNKU

nicisecek:Bydleli sme ve městě s jorkšíírkem, ten je na to dobrej ..... Ale větší psi potřebujou les nebo něco, kam s nim můžete jít na procházku, aby se pořádně vyvenčil a nemusel bejt furt na vodítku !!! Jinak teď bydlíme na Vesnici==> máme 4 psi a je to pro ně rozhodně lepší než ve městě, každej den chodíme na procházky do lesa a na pole !!!!!

(09. 05. 2009 17:53)

canonka:No u nás v okolí nemáme ani jeden koš na psí bobky a to nebydlím na vesnici,ale ve městě. Jak jsem se dozvěděla, házet to do popelnice se nesmí, tož kam to v tom případě mám dávat. Když to po Bose seberu a hodím do popeláku, můžu dostat pokutu, když to neseberu, tak taky.... A poplatky za psy? No to je úplné šílenství...za co, když z těch peněz nejsou schopní postavit ani jeden jediný koš na psí bobky!

(23. 04. 2009 12:05)

jesmina:Žiju v Praze a mám fenu ESP. Jsem spokojená s tím, že máme poblíž palouk, kde mohu nechat psa volně pobíhat a hrát si s ním, protože se potřebuje vyběhat a nikdo mi neříká ať mu dám vodítko nebo náhubek. Bobky uklízím. Zato návštěva u dcery,která žije na malém městě na severu je pro mne vždycky traumatem. Bydlí v bytě a tak je potřeba psa taky někde vyvenčit. Ale kde, to se nedozvítea ani to zřejmě neexistuje, protože se jaksi předpokládá, že se psi vyvenčí na zahrádce u domu a když ho pustíte někde na volném prostranství, tak vás hned někdo šikanuje, že není na vodítku, nebo že pozemek je něčí, ale jak to poznat, když neexistují ploty. Bobky uklízím samozřejmě i tady.A tak se vždycky těším na náš palouk v Praze.

(04. 04. 2009 07:40)

inflame:Já poplatek za psa neplatím, zjistila jsem si, že městská vyhláška, která platí a doufám bude platit i nadále říká, že pokud pes složí zkoušku ovladatelnosti (ZOP, ZZO) a má čip je od poplatků osvobozen (respektive jeho pán ). Lokality kde pes musí být na vodítku jsou uvedené v městské vyhlášce. Koše a pytlíky naštěstí ve městě jsou, i když né v nějak přehršené míře. Ještě jedna věc. Vyhláška rozlišuje mezi psem který je očipovaný, a který má pouze známku. Je to pouze nápad, ale pokud máte možnost platit méně nebo vůbec, určitě stojí za to zjistit si vše potřebné.

(25. 02. 2009 15:36)

vumen:Já nechápu vysoké poplatka za psa ve městě, které se u nás pohybují kolem 1200 ročně za jednoho psa. Za co je vlastně platím? Když jdu do obchodu, tak tam dám peníze a něco za to mám. Ve všech případech, kdy dávám peníze tak za ně požaduji nějakou službu. Ale z poplatků za psa nemám nic. V našem městě jsem neviděla nikdy žádné koše na hovínka,ani sáčky, ani nikoho kdo je uklízí. Nejsou zde skoro žádné místa na volné venčení psů. Město pro pejskaře nedělá nic, jen bere peníze a to dost vysoké, které odcházejí ani nevím kam, prostě super bussiness. Ale vlastně město přece jen něco dělá, nechává za naše peníze vyrobit a umístit na ruzná místa tabule s názvem zákaz vstupu se psem.

(14. 02. 2009 20:53)

endi:...u nás v meste( nebudem písať kde to je) je to úplne rovnaké.Kontrolujú psíkov či sú vôbec prihlásený či máme zaplatený ročný poplatok a pod,ale aby niečo urobili pre psíkov nie.Vlastne urobili cyklo trasu a keď venčíme tak tam jazdia bicykle a ešte sa cyklisti rozčulujú,že sú psy volne pustený.Ja mám psíka prihláseného na dedine a ja im nebudem platiť 40 eur ročne za nič!!

(15. 02. 2009 14:05)

amorek2193:ano! naprosto s vámi souhlasím. U nás ve městě také žádné sáčky ani odpadkové koše nejsou a ani žádný park pro psy..prostě jen město, místy trávník..ale jinak nic..měli by stím něco udělat..

(20. 02. 2009 22:26)

kajka:Míst na venčení je málo, polatky za psy vysoké a přitom za tyhle platby nevidím u nás jediný odpadkový koš a pytlíky na exkrementy!!!Pes nemůže v klidu vykonat potřebu, protože musí být u toho na vodítku a za zadkem mu rozmazlené a znuděné městské děti házejí petardy, popojde o kus dál je tam rozeseto sklo a brodíte se mezi zbytky jídel a odpadků, které naši spoluobčané házejí z oken a na chodník a do trávy. Psí hovínka je to nejmenší co by mně ve městě zužovalo.Psí hovínko se vstřebá, ale pet láhve a mikrotenové sáčky apod. nikdy!A ty hovínka po svém pejskovi sbírám a říkám si proč by nemohli i ostatní po sobě sbírat odpadky, které tam házejí a uklízet hovínka po svých psech. Já osobně bych psem ve městě být nechtěla a ani člověkem, který se chová hůř než kterékoli zvíře.Názory některých pejskařů se kterými jsem se setkala: "Nebudu to uklízet, protože ostatní to taky neuklízejí a za psa městu platím dost tak ať si to uklidí sami nebo ať na to pošlou ty co mají veřejně prospěšné práce a budu to sbírat až tady dají koše a sáčky." No něco na tom pravdy bude, ale město to neudělá a my budeme nečinně přihlížet jak se tady zaplavujeme hovínkama a odpadkama, jsou naše nejsou z jiné planety, naházeli jsme je tady my občané a na nás tedy zůstává se sehnout sebrat to a vyhodit do nejbližší popelnice a další neházet a nenechávat a udržovat!Všm pejskařům přeji pevné nervy, příjemné venčení a hlavně žádné hodiny ztrávené na veterině s pejskem, který si rozřezal tlapu o sklo!!!!A nepejskařům, co nejméně hovínek na botách a pro všechny čisto kolem nás.

(13. 02. 2009 18:43)
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy