DISKUSE K ČLÁNKU

adelinevirginia:Chtěla bych varovat všechny pejskaře z Táborska, během posledních několika týdnů se tu ztrácejí menší psi cca do tří let věku. Jedná se o psy čistokrevné i křížence, patrně o ně projevila zájem nějaká čínská restaurace. Psi se ztrácejí v kteroukoli denní i noční dobu a to obvykle přímo ze zahrad. Nenechávejte tedy hafany bez dozoru, nebo alespoň zamykejte branku!!!

(30. 09. 2009 10:00)

jennifer75:Je mi moc líto Vaše pejska.Je to hrozné,jak se některé lidé chovají.Ale já to jen tak nenechám.Vím,že mi to mého psího miláčka nevrátí,ale majitelům toho psa to jen tak neprojde.Už jsme to rozjeli a doufám,že majitelé toho psa,který už pokousal nejméně tři lidi a několik psů,tak budou řádně trpět.

(27. 04. 2009 11:08)

verunab:držím vám palce

(01. 05. 2009 20:53)

verunab:me se stalo uplne to samy taky jsem byla se svim pejskem na procházce (drsnosrstý jezevčík) a najednou zanáma bežej vlčák a chytl mojeho psa já se snažila ho kopat a mela jsem sánky ale nepomohly muj pes byl hned mrtvý a ten vlčák ještě zanim behal když už byl mrtvý a ožíral ho a jeho panička si v klidu šla koukala na to a psa tam nechala pobíhat pak jsme zjistili že zabyl i psa který žil snim a ještě jednoho mi na ni proč nemá náhubek a ona no on ho nekde stratil tak jsme ho šlihledat.taková kr....

(25. 04. 2009 19:32)

jennifer75:Dobrý večer,chtěla bych poprosit o pomoc,kam se všude obrátit a napsat za brutální smrt mého jorkšírského teriéra (2.5kg),kterého napadl velký vlčák a roztrhal ho.Má dcera ve středu venčila 2 jorkšírky,které měla řádně na vodítku.Při cestě domů na ní vyběhl velký vlčák a ihned chytil jednoho našeho miláčka a brutálně zakousl,stačila poze vzít jednoho do ruky a když chtěla vzít i druhého,tak pes se vrhl na ní.Jeho majitelka šla s klidným srdcem pro svého zákeřného psa a zavřela ho do garáže a odešla si s klidným svědomím domů aniž by mé dceři pomohla i když už bylo bohužel pozdě.Nezajímala se o stav ani mé dcery natož našeho miláčka.Její manžel po zdělení,že náš psí miláček je mrtvý nám sprostě odpověděl ,,a co já stím,,.Prostě arogance této rodiny stojí za potrestání a já pro svého psího miláčka chci udělat,alespoň to,že tato rodina za jeho brutální smrt bude pykat.Jejich pes už napadl několik lidí a psů,ale jelikož mají známé což mi zdělil,tak se vše smetlo ze stolu.Nevím co mám dělat a prosím jestli někdo má nějako radu,tak mi jí prosím pošlete na můj email jenni­fer75@­seznam­.cz .

(24. 04. 2009 21:48)

bajulik7:Prosím nevíte kdo by prodával německě ovčáky???

(23. 03. 2009 15:42)

ivka2121:S týráním pejsků jsem se v čechách setkala jsen co jsem se dočetla na netu, nebo v novinách, zato když jsme začali jezdit na Slovensko, viděla jsem týrání psů na vlastní oči a je to hrůza. Lidi tam hlavně na vesnicích mají úplně jinou mentalitu a chovají se ke psům úplně šíleně. Buď mají psa pořád uvázanýho na řetězu a nebo se jim courá celý den po vsi. A po tom, co jsem našla nedaleko vesnice (cca50metrů) zastřelené tři psi už si o místních lidech myslím jen to nejhorší!!!!!!

(21. 03. 2009 13:23)

lumirka:Často koukám na kabelu ANIMAL PLANET na pořady veterinární policie. Hrozně se mi líbí, jak lidem v americe není týrání psů lhostejné, bez čekání jednají a dávají i tresty natrvrdo. Většině tyranů totiž až potom dojde, že tohle se prostě dělat nesmí.

(18. 03. 2009 11:41)

ajinka22:S týraním psů jsem se nikdy nesetkala, lidé co znám, se chovají k pejskům moc pěkně. Tresty přísné nejsou, měly by být daleko přísnější.

(10. 03. 2009 13:25)

vrtelkpa:Rozhodli jsme se s přítelem pro pejska a dlouho hledali štěňátko, pro které jsme se rozhodli. Přemýšleli jsme i nad tím, vzít si pejska z útulku, ale všichni nám to rozmlouvali, že je to risk, že bude poznamenaný a tak, to jste určitě taky všichni slyšeli. Ale nakonec jsme si ho opravdu vzali a vůbec nelitujeme! S hafanem nebyly vůbec žádné problémy, byl u nás hned doma. Není útulkem nijak poznamenaný
( mimochodem, měl tam úžasnou péči ) a má neskutečně přátelskou povahu. A nás hřeje pocit, že jsme mu zařídili krásný život a že je u nás šťastný. Takže zahoďte předsudky a berte si hafíky s útulku, je to fakt to nejlepší, co můžete udělat!

(28. 02. 2009 15:36)

solanska:cely zivot moje rodice meli psa z utulku a vedli me take k tomu se starat o zvirata tak kdyz jeden pejsem odesel po15letech jelo se opet do utulku a tam se vzal jiny chudak ktery uz tam byl3roky a nikdo ho nechtel prosim vedte svoje potomky take k takove zodovednosti.Tyrani zvirat je nasim poslancum jedno maji cas si zvednout platy ale aby neco udelali pro zvirata co se nemohou branit je nezajima je to ostuda statu a nechapu jak muze ceska republika vest Evropu kdyz si neumi udelat poradek doma!!

(23. 02. 2009 10:02)

monique:Zdravím všechny, jsou to už 3 roky když jsem si domů odnesla 4 měsíční štěnátko trpasličího pinče - tedy zřejmě.
Na inzerát se mi ozval pán, že má pro mě vhodné štěnátko, které mi strašně ochotně přivezl ukázat i do místa bydlištěl, ještě mi slevil z ceny. Samozřejmě jak jsem viděla to rozklepané malé černé tělíčko štěnátko jsem si vzala. Pejsek se všeho bál, byl naprosto nesocializovaný, ještě teď mu dělá problém získat důvěru v cizí lidi. Pro mě je to ten největší mazlík na světe.
Neuběhl ani rok a do novin se dostal případ štarnovského masakru, šternberk. Pro ty, kterým tato zpráva unikla připomínám - paní, která svým zjevem a chováním spíš připomínala lidskou trosku chovala na své zpustošené zahradě přes 70 psů, kteří se množili mezi sebou. Těmto pejskům nebyla dána žádná péče, žrádlo ani výchova. Tito pejsci se údajně používali pro konzum, tzn. žádný pes neměl více než tři roky a milá rádoby chovatelka jej prodala na maso, prostě hnus. Celý případ se prolátl, až když se našlo cca 30 pejsků ve Štarnově otráveno jedem na krysy. Nutno dodat že toto oficiální číslo není konečné, jelikož někteří pejsci bohužel pošli následně v útulku na otravu tímto jedem.
Majitelka psi otrávila sama. Důvod je diskutabilní.
Můj pes pochází taky z tohoto masakru, je to největší a nejvděčnější tvor na zemi i když mu to chvíli trvalo.
Někteří zachránění pejsci ještě pořád čekají na Vaši pomoc či nový domov.
www.sear.***
Pokud budete mít chuť a čas mrkněte.
Pro porovnání můžete otevřít sekci nejroztomilejších psů a najít si Gucciho, 3 roky, rozvaluje se v posteli a má černou barvu.
Jen ať vidíte, co se s takovými pejsky dá udělat.

(17. 02. 2009 15:24)

zirafa:Pejska nemám z útulku, ale z ulice. Někdo ho vyhodil z auta, jednou večer jsem málem na něho šlápla před domem. Chlupatá špinavá koule... Už ho máme 12 let, dědulu. Teď zrovna leži vedle mojí židle na koberci a sní si nějaký hezký psí sen...

(14. 02. 2009 19:00)

kajka:V ČR jsou ubohé tresty za týrání zvířat a všeobecně je to u nás dost chabé co se zákonů a legislativy vůbec týče! Když se podíváme na směšné tresty za to, že zvíře trpí hodiny, týdny, někdy i měsíce v ukrutných bolestech, tak nějaká trapná pokuta pár tisíc korun, někdy ani to ne, nebo veřejně prospěšné práce jsou dost tragické a je to obrázek a vizitka naší společnosti, když dopustíme aby se skoro legálně ubližovalo bezbranným. Co se týče útulků, tak o ty by mohlo být také více postaráno, denně vidím kolik peněz firmy vrážejí do reklam, celebrity si válí šunky na Kanárech kupují si naprosté zbytečnosti a kdyby se vzdali jedné jediné, předražené zbytečnosti, pak by se těm nebožákům v útulku dařilo mnohem lépe, zaplať pánbůh, že mezi námi jsou i lidé, kteří v těchto zařízeních dělají dobrovolně bez nároků na plat a o ty o které se jiný nepostaral, ač si je pořídil se tito dobří lidé starají jak jen můžou a shánějí jim nové domovy.Zase jen nezodpovědnost lidí plní naše útulky.

(14. 02. 2009 00:43)

alis:Nejsem si jistá na koho se obrátit,ale my máme rok a 3 měsíce starou fenku
Amerického kokršpaněla a je u ní stále velký problém,že se bojí,a to lidí nebo
neznámých věcí či zvuků.Kupovali jsme ji jako 3 měsíční štěně,zřejmě od nějaké
pochybné a čistě rozmnožující chovatelky,dá se říct,že mi jí bylo tak líto,když jsem
ji uviděla,tak jsem alespoň usmlouvala nižší cenu a koupila ji. První návštěva
u veterináře nebyla vůbec překvapující,který jí zjistil psí ušní svrab,po celém těle
měla spoustu hnisajících boláčků,které byly velkou záhadou i pro veterináře,na
tuto rasu byla nezvykle vystříhaná a jak byla krmená,dle velikého bříška,to je
též otázka.Veterinář nám naordinoval kapič­ky,mas­tičky,­práš­ky,píc­hnul jí injekci,
kápnul nějaký lék za krk a začali jsme s léčbou.O nějakém očkování zatím nemohla
být ani řeč.Později jsem se úplnou náhodou dozvěděla o této jakoby "chovatelce"(z Horního Jelení),že ta štěňata jsou po celou dobu než si je někdo odkoupí zavřená v nějakých králí­kárnác­h.Vl­astně právě dnes je to přesně 1 rok co jsme si ji přivezli.Daří se jí velice dobře,dalo by se říci,že z ošklivého káčátka vyrostla krásná labuť,ale tu velkou bojácnost,tu se nám bohužel zatím nepodařilo odbourat.Jestli máte někdo nějaké zkušenosti s podobným problémem,budu vám moc vděčná,když cokoli poradíte,co by naší Bessy pomohlo a byla tak ještě šťastnějším pejskem než snad už teď je.Díky moc za ohlasy a můžete se i sami přesvědčit,jaká je z ní krásná psí slečna a náš veliký mazlíček,je v kategorii nejelegantnější Bessy (1 rok)­,tri­color­.amer­.kokrš­paněl­,nej­de mi o hlasy,spíše se chci pochlubit národu,jak se dá vypiplat pejsek z opravdu zuboženého stavu.Díky všem.

(14. 02. 2009 00:29)

davidka:Našeho Tonánka jsme našli před čtyřmi lety zmateně pobíhat v kleci v útulku. Byl špinavý, vystresovaný a bojácný. Nevím, odkud přišel a co se s ním dělo předtím, ale věrnějšího, vděčnějšího a milejšího psího člena rodiny jsme nikdy neměli. Chci všechny, kteří se rozmýšlejí, zda štěňátko nebo pejska z útúlku, prosit za ty útulkové. Věřte, vrátí vám to!
A pokud jde o týrání zvířat: jsem za ty nejpřísnější zákony!

(13. 02. 2009 17:33)

anicka84:za týrání zvířat u nás nejsou skoro žádný tresty... já bych byla pro těm lidem, co něco zvířati udělají, udělat to samý... protože je to taková hnusná zbabělost!! když se zvíře nemůže bránit

(13. 02. 2009 13:17)

maceskaa:milá anicko, sice pejska nemám, ale závidím každému kdo má. Jsem také pro. Zvířátka by se měla chránit a ne týrat,bránit se nemůže a někteří lidé jsou hnusní. Pejska nemám, z útulku, to nevím kterého bych si vzala a asi bych si pobrečela, že nemůžu vzít všechny pejsky domů. Je mi jich hrozně líto.Mám strach z toho, až by byl starý a byl třeba nemocný, že bych se tšžko srovnávala s tím, že ho musím třeba nechat uspat. Jednou už se to stalo a bylo to hrozné. Navíc bych ho šíleně rozmazlila, ale psy přímo miluji. Chodím do práce každé ráno přes pakr,kde se venčí pejskové a tak bych si někdy některého půjčila a pomazlila, ach jo.

(15. 04. 2009 17:55)

jennuska:Našli jsme jí překvapivě na stránkách útulku kočičího - toulavé tlapky a je to zkrátka naše "kočička" i když štěká - dokonce má tak trochu kočičí manýry, prochází se po opěradle pohovky, sedá si na její nejvyšší bod - no zkrátka miláček - útulkáček - jsme šťastní, že nám před rokem na stránkách útulku padla do oka a byla to láska na první pohled, byla ještě maličká (4měsíční) a pro nás nejhezčí a nejlepší ze všech !

(12. 02. 2009 22:23)

leniena:Na kolínsku a kutnohorsku (Zásmuky, Uhl.Janovice, Kouřim, Kostelec apod..) se stále zoufale hledá 10.měsíční čokoládově hnědý labrador Gaston. (Vypadá už jako dospělý pes, má tak 60cm v kohoutku). Je tmavě hnědý. Na útěku je od 9.1 2009. Naléhavě prosíme pokud víte o někom kdo Gastona našel nebo co se s ním stalo zavolejte na tel: 777 057 965 nebo 776 057 078. Poctivého nálezce finančně odměníme, stejně tak i informaci vedoucí k jeho nalezení. Děkujeme všem za pomoc.Zoufalí páníčci

(12. 02. 2009 15:16)
Zpět na Blesk.cz
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy