Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
DISKUSE K ČLÁNKU

blbostzabiji:samozřejmě, že ne. Nechápu, kam lidé chodí na tyhle blbosti...... . Podle statistik je nejvíce pokousaných od jozefčíků , nikoli od tzv.bojových plemen. A faktem je, že ti malí "vořeši" bývají nejvzt­eklej­ší..­....mám dva jorky, starší miluje psy všech ras a velikostí a nikdy se nestalo, že by po něm velký pes šel, sousedovic pitbulku miloval až za hrob. Mladší je spratek a řve jakmile je v okruhu 50 metrů jakýkoliv pes, tudíž musí chodit na vodítku (které by nejraději překousl ). Oni na něj většinou s přehledem prděj, ale zase jen ti velcí. Kousek od nás bydlí fenečka jack russela a ti dva, když se potkají, to je koncert. Stačí, když procházím kolem jejich domu, okamžitě je na okně a oba ječí jak blbí . Jinak, kamarádka měla kdysi bulíka, jmenoval se Best, říkalo se mu Bucinka a když jsem k ní přišla prvně (přiznávám, že psy miluju,ale bulíci na mě působili příšerně), šoupla mě k němu do kotce a řekla, Buci, neboj se, to je teta Romanka . No a byla jsem zamilovaná

(24. 02. 2010 04:46)

janyzka:Já osobně mám 3,5 letého rotvíka a nikdy jsem s ním problémy neměla. Kromě agrese na jiné velké psi, jsem nezjistila.. Děti velice miluje, kromě synovce, který mu dal hrabítkama mezi oči, tak před ním utíká. Je legrace, když 50kilový pes utíká před 20kilovím špuntem

(09. 01. 2010 18:27)

niki007:máme 2 malé děti, 2 a 4roky a rok a půl starého bulíka (angli­c.bu­llte­rier)­...a musím říct, že je to takové malé bojové vemeno neskutečná vtěrka, mazel, pes vítací, miluje návštěvy, děti na něm můžou i dříví štípat!...miláček!
...JO A TÍMTO BYCH PRO NĚJ RÁDA NAŠLA NĚJAKOU PSÍ KAMARÁDKU (STAFORDKU, PITTBULKU, BULINKU...) Z OKOLÍ ZLÍNA...?

(09. 05. 2009 23:30)

nicisecek: Máme americkýho stafordčírskýho teriééra--> fenku ! A nikdy nezaútočila a ani nikoho nepokousala, je to taková vtěrka, hodná a ráda se mazlí !!

(09. 05. 2009 17:49)

hery1:nej jsou stafordíí

(25. 04. 2009 21:33)

verunab:mela jsem drsnosrstýho jezevčíka ktereho mi před očima roztrhal vlčák pak jsme se dozvedelui že už jednou pokousal jednoho psa a psa který žil snim tak toho sežral

(18. 04. 2009 18:04)

pupy:Stručně, rozhodně by se zakázat neměla. Většinou co tato plemena potkávám jsou přátelská a hravá, kdežto třeba takový jorkšír útočí už z dálky. "To je ale malej pejsek", vždycky slyšim. Ale neni to jedno jestli malý nebo velký. A k tomu třeba takový astrafordšírský TERIÉR a jorkšírský TERIÉR. Oba patří do kategorie TERIÉRŮ. Tak proč by se měl mezi nimi dělat rozdíl a to že si je lidé vybíriali do psích bojí, tak za to ti pesani nemůžou ne? (Je to to samé velký pes musí být na vodítku a mít košík, ale malý pes nemusí. Nespravedlivé)

(06. 04. 2009 18:42)

losfuncha:Bojová plemena neexistují ani náhodou... VŽDYCKY ZÁLEŽÍ NA ČLOVĚKU, JAK SI PSA VYCHOVÁ! Když si budete chtít udělat bojového psa z čivavy, tak budete mít bojovou čivavu. Ale znám plno tzv. bojových plemen a větší mazlíky snad ani neznám. Např. kamarádka má rotvajlera a boxíka - rotvajler má dva roky a 50 kilo, sice poslouchá na slovo, ale pořád se chce chovat, všechny pusinkuje a agrese se projevila jen jednou, když se mu ve spánku něco zdálo a zavrčel. Kamarád má zas pittbula a ten je to samé - sice poslouchá perfektně, ale nejraději spí v posteli a mazlí se, má rád děti, ostatní psy, lidi, mouše by taky neublížil, protože si s ní raději pohraje, než aby ji sežral... Takže všechno je vždy o lidech, ale největší nespravedlnost je, že když se tedy něco stane, tak to odskáče pes a ne jeho pán. Já bych ty lidi za to zavřela nejmíň na 10 let, protože nic jiného si nezaslouží...

(06. 04. 2009 17:15)

duna:Mám fenu amerického staforda. Už 2x ji napadl pes jezevčík a kokr. Od té doby začíná být agresivní na menší psy. Takže chci říct, že někdy za to, že pes je agresivní můžou i lidi z našeho okolí jenom tím, že si neumí přivázat psa na vodítko.

(24. 03. 2009 07:22)

karamela:Chtěla bych se připojit k názoru, že skutečně bojová plemena neexistují. Je pravda, že řada "nebojových" plemen byla v minulosti využívána k boji (šarpej) a dnes se jich nikdo nebojí. A věřili byste tomu že začátkem 20. st byl dobrman používán jako slepecký pes? doba se mění a geny jednotlivých plemen také. Současná bojová plemena (staf., pit.) patří v rukou zkušeného kinologa mezi nejvyrovnanější vůbec a lidi jsou pro ně z podstaty kamarádi. Vůči zvířatům může projevovat agresi. Jde o plemena samostatná, velmi temperamentní a lehce ovladatelná, oddaná a "půjčovací", přítulní až vlezlí Při výchově je nutno uplatnit důslednost a poté stačí pracovat intonací hlasu a pes se pánovi ochotně podřídí. Jako všichni teréři potřebují při svém temperamentu dostatek pohybu a práce. největší problém vidím v tom, že disponují neuvěřitelnou fyzickou výbavou mrštné svalnaté tělo a velmi silný skus. Pokud takový pes vlivem špatné výchovy kousne, důsledky jsou zcela jiné než po kousnutí např. jezevčíka. I když statistiky říkají, že nejví kousnutí je od NO, kokršpanělů a dalších "nebojových" plemen. Chovala jsem mnoho psů i moje vzdělání je specializované na psy a můj staf. je nejlepším rodinným psím členem, jaký u nás doma kdy žil.

(22. 03. 2009 23:23)

rusty:Bojová plemena psů v současné době podle právního řádu ani podle kynologických standardů fakticky neexistují. Označení "bojová plemena" podle Českomoravské kynologické unie není správné a je zavádějící. Historicky sice existovala a existují plemena, která dříve k boji byla využívána, ale s vývojem společnosti i chovu psů již toto označení nepřichází v úvahu. V současnosti jsou laickou veřejností za bojová plemena psů označována plemena psů agresivních, napadajících svévolně své okolí. V médiích bývají takto prezentování především pittbulové, dobrmani či rotvajleři. Podle odborníků chyba ovšem není na straně psů, ale příčinou problémů je člověk. Ten by také měl nést právní zodpovědnost se všemi důsledky. Sama vlastním dva americké stafordy, jsou to miláčci jako každý jiný pes.

(22. 03. 2009 19:24)

nikola20:Jeste bych dodala,ze mam pejska z utulku,ze je krizeny s pittbu­lem?­...nej­prve to bylo zajimave a machrovinka,ale po precteni nekolika knih o teto rase jsem zacala psa cvicit,strejda je cvicitel psu a intenzivne se tomu venuje,ikdyz sveho psa miluju chovam k nemu urcity respekt,ale mam i strach o nej a nutkavy pocit ho stale chranit prave pred nezodpovednymi a namachrovanymi panicky se svymi psi a prave i s temi bojovymi....nerikam ze jsem idealni clovek pro vychovu bojoveho psa,ale snazim se ho alespon vychovat tak,aby nebyl nebezpecny svemu okoli-lidem,psum a ani detem...dekuji.....

(21. 03. 2009 18:21)

nikola20:Vzhledem k tomu,ze mam krizence labradora s pittbulem tak bych tuto diskuzy chtela okomentovat tim,ze je to milacek a neuveritelne oddany pejsek.Ale zazila jsem kdyz byl muj pejsek stenatko a na prochazce s nim jsme videly jak dva pittbulové trhaji maleho bílého toy pudla.v zivote uz bych to nechtela videt a hlavne to stenani toho psika se mi uz nikdy nevymaze z pameti.tuto zkusenost bych nikdy nikomu neprala zazit,jen tem kteri jeste pochybuji o zbrani kterou v sobe pes ma,ale jakkykoliv pes nejen bojovy.v tu chvili jsem popadla sve stene a jak smyslu zbavena s placem utikala domu do bezpeci.od te doby nechodim se psem na prochazky daleko od domova,vzila se mi z toho fobie a strach z techto plemen-nemoho za to.Proto je mým nazorem,ze by bojova plemena nemela byt zakazana,ale aby si je nemohl poridit kazdy,ale jen zkuseny chovatel a hlavne zodpovedny clovek a nekdo kdo temto plemenum rozumi...at chcete nebo ne podle meho nazoru tyto plemena museji byt cvicena jinak to muze byt casovana bomba...Znam pripady kdy sotva 6ti-lety klucina si to straduje po ulici s masvnim staffordem bez voditka a lidi s malymi pejsky utikaji daleko pryc a on si to slape vesele dal...a dalsi a dalsi pripady napadeni v nasem kraji jsou vic nez zname...kazde plemeno je nebezpecne,ale jeste jsem neslysela,ze by labrador nebo pudl nebo nejaky vorisek roztrhal sveho pana na kusy nebo napachal tolik skody pri napadeni jako bojovy pes.Nezlobte se majitele psich bojovych mazlicku i ja mezi vas patrim a jednoho ,,zabijaka doma mam´´,ale uz jen zamyslenim se nad touto rasou je,ze byli slechteni pro zapasy se psi a medvedi tak tam nejake riziko je.a uz jen tim,ze zvazime jestli mame schopnost tuto rasu zvladat poridme si ji pokud mame pochybnosti kupme si neco mene narocnejsiho na vychovu-treba civavu?protoze v pripade mensi chyby ve vychove se muze z tohoto psa stat zbran nejen pro okoli,ale i pro nas a riziko napadeni bojove psa s jinym psem je se sanci preziti psa mizive.viz statistiky...

(21. 03. 2009 18:08)

ivka2121:Ahoj, naši mají doma TOY PUDLA. Je to taková malá bestie, která bojuje jak se členy domácnosti tak s každou návštěvou co přijde. A já mám doma Rhodeského ridgebacka, je to pes, který byl navržen na rasu, která je nebezpečná-dočetla jsem se na jednom potále o psech a docela mě to překvapilo. Je to totiž mazel jako hrom. Takže podle mě by se teda do bojových psů měli řadit i Toy pudlové , soudě podle zkušeností s rodičovským psem.

(21. 03. 2009 13:10)

strad:Když slyším v médiích slova bojový pes, ježí se mi všechny chlupy na hlavě! A hlavně když páni redaktoři mluví o jejich nebezpečnosti a vědí o tom houby! Bojový pes je nazýván bojovým proto, že bojujee v ringu s jiným bojovým psem. Bojový pes je velmi snášenlivý k cizím lidem, protože před samotným bojem si jejich páníčkové psy vymění a vykoupou je. Je to proto, aby pes protivníka neměl napuštěnou srst drogou a aby vlastní pes na to nedojel. Bojový pes nesmí za žádnou cenu útočit na člověka (informace policie)
Na člověka útočí pes, jakéhokoli plemene, pokud je k tomu vycvičen nebo pes, kterého jeho pán nějakým způsobem totálně domršil.
Mám dobrmana a německou ovčačku, oba mají výcvik, zkoušky z výkonu a jsou to miláčci.
A jak jsem četla níž, i my máme špatnou zkušenost s labradory, protože se stali módními a nechávají se rodit feny, které by nikdy štěňata mít neměly. Psa si vezme člověk, který není schopen ho vychovat... Pak jsou z nich rvavé, nesnášenlivé stvůry.
Dobrouše mi jako štěně potrhal černý labrador... Jizvy má dodnes a bohužel se z něj stal rasista. Nemá rád černé psy.
Samozřejmě je ovladatelný a nepere se (a spí s námi v posteli)
Ovčanda je pohodářka. Je nebojácná, ale má ráda lidi a miluje děti.
Výchovou se dá hodně ovlivnit i povaha psa. Když mě potkávají lidé, bojí se dobrmana a přitom on je ten "hodný" čubu nikdo nepovažuje za nebezpečnou a přitom je vyložený obranář. Co dokáže hysterie. Známý měl kokra a ten ho pokousal, až hrůza - vlastního pána, ale nikdo ho za nebezpečného nepovažuje. Myslím, že všechny ty průšvihy jdou na vrub lidem a jejich nezodpovědnému přístupu ke psu. A často bývá pes používán k léčení komplexů svého pána. Bohužel. U nás je starej chlap, má pita, štve ho na ostatní psy, i když ten by si raději hrál (dřív) a už má na svědomí několik potrhaných psů a jedonoho mrtvého. Nikdo nic nedělá, protože mrňavýmu, zakomplexovanýmu dědkovi je sedmdesát tak policie věří, že je ubližováno jemu ... Co k tomu dodat?

(20. 03. 2009 20:02)

merlin6405:Nechápu ,kterýho ubožáka to zase napadlo.Bohužel jsme národ dementů.Bojíme se i toho koho nemusíme,ale máme to v povaze .Rómům se taky raději vyhnem ne? Jenže Ti s náma nespí v posteli ....zaplať pánu bohu

(20. 03. 2009 19:42)

holubovapetule:Mám doma tříletého rotwailera a jako správný bojový pes se mnou každý večer bojuje o lepší místo na gaučí a to je asi tak jediný boj, který on ovládá. V lidech rozdíly nedělá, ať je to známý nebo cizí, od každého chce hned drbat na zadku. A že nesnese sem tam nějakého cizího psa, tak to je snad normální, zvlášť když byl jako štěně pokousaný od agresivního vořecha. A věřím tomu, že mnoho dalších majitelů "psích zabijáků" to má taky tak. Měj te se a nezlobte ty svý mazlíčky, aby vás pak láskou nesežrali

(19. 03. 2009 15:20)

lumirka:Souhlasím s Vámi v tom, že se mi nelíbí odsuzování těchto plemen, ale nemůžu souhlasit ani s tím že povahu psa má ze 100 % na svědomí páníček. Určitou roli tady určitě hrajou také geny, které se jen tak nezmění. To je to samé jako zakázat retrívrovi aby lez do vody, nebo bíglovi aby hodil zajíce. Na to správná výchova prostě nestačí.
Věřím tomu že můžete mít doma bulíka zlatíčko, ale kamarádka měla jednoho pitbula - hrozně hodnej pejsek a jednou na procházce mu prostě ruplo v bedně, rozběhl se proti ní a zakousl se jí do břicha!!
Podle statistik je sice více případů pokousání jezevčíkem a dalšími malými plemeny než bojovými, ale vezměte v úvahu, jak vypadá kousnutí od jezevčíka a jak od bojového psa (konkrétně staford má nejsilnější skuz ze všech plemen!) Nedokážu si dost dobře představit, co bych dělala s rozlíceným zakousnutým stafordem)..
Moje stanovisko zní: nepořizovat si taková plemena lehkovážně, samozřejmě pořádně vycvičit a respektovat.

(18. 03. 2009 11:27)

ppajinka:Podle mého názoru záleží na páníčkovi. Jak si pejska vychováme takového ho budeme mít a pokud ho nebudeme učit násilí tak i ten největší bojový pes bude miláček

(17. 03. 2009 09:26)

veve111:K tejto diskusii dodám iba to, že môjho 9 mesačného psa ( "bojové" plemeno Cane Corso) veľmi škaredo napadol Zlatý retriever (obľúbené rodinné plemeno)!

(16. 03. 2009 14:33)
Zpět na Blesk.cz
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy