Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Hrob byl moc hluboký, psi nemohli Aničku (†9) najít

Autor: Richard Veselý, Kateřina Kycltová, Veronika Pukačová, evakk - 
17. března 2011
05:05

VIDEO: Měsíce pohřešovanou Aničku (†9) ve středu našli mrtvou. Policisté objevili lidské ostatky nedaleko místa, kde se ztratila. Na podzim tam už hledali, bez úspěchu. Proč ji tehdy psi nenašli? Podle policistů ležela moc hluboko.

Co se včera vlastně stalo? Obyčejné zkoušení nové techniky spláchlo všechny naděje zdrcených rodičů. „Ve středu v deset hodin ráno jsme se vydali do oblasti za účelem vyzkoušení nové technologie pátrání. V rámci propátrávání terénu narazili policisté na nesrovnalosti, které se jim nezdály, rozhodli se je blíže prozkoumat. Právě při tom byly nalezeny lidské ostatky,“ objasnila nález těla policejní mluvčí Andrea Zoulová. Později dodala, že toto místo měli policisté vytipované.

Hrob byl hluboký, proto ji nenašli na podzim

Na stejném místě pátrali policisté, vojáci i psovodi už na podzim, když se Anička (†9) ztratila. A právě poblíž našli i její klíče. Jak to, že tělo neobjevili už tenkrát?

„Tělo bylo pohřbeno poměrně hluboko pod povrchem, tudíž bylo takřka vyloučeno, aby ho pes objevil,“ vysvětlila Zoulová.

Podle ní k nalezení ostatků nyní také pomohla změna počasí a zvěř. Hrob se navíc nachází v blízkosti rozestavěných domů, u kterých bylo nalezeno nářadí. Právě na něm se údajně našly i otisky hlavního podezřelého.

Video V pražské čtvrti policisté nalezli ostatky ztracené dívky - Richard Veselý
Video se připravuje ...

Podle zdrojů serveru Blesku.cz zřejmě dívenka zemřela už v místech, kde se našel její batoh, tedy na cestě ze školy. Pak pachatel připravil zhruba o půl kilometru dál jeden metr hluboký hrob, kam tělíčko zahrabal.

Důležité body v lokalitě Troja Důležité body v lokalitě Troja | Blesk