Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

VIDEO: Chilský horník to rozjel jako Elvis

Video se připravuje ...
Autor: INT, ap, Kšim - 
6. listopadu 2010
18:52

Chilský horník Edison Peňa, který se proslavil tím, že během svého 69denního věznění v zavaleném dole každý den běhal, aby zapomněl na strach ze smrti, má i jiné záliby. V Noční show Davida Lettermana se neudržel a ve chvíli, kdy pianista spustil jeho oblíbenou píseň, vyskočil a začal zpívat a tančit. Přitom to byl právě Peňa, který se na nedávném večírku zachráněných horníků psychicky zhroutil.

Noční show Davida Lettermana patří v USA k velmi populárním pořadům. V pátek byl Lettermanovým hostem chilský horník Edison Peňa, který se proslavil svým každodenním běháním v zavaleném dole. A nezklamal. Ve chvíli kdy pianista spustil jeho oblíbený song "Suspicious Minds" od Elvise Presleyho, vyskočil ze křesla a začal zpívat. A tančit.

Ta píseň mi pomohla přežít

Když se ho v pořadu zeptali, která z věci krom každodenního běhu ho držela během jeho věznění při životě, neváhal ani vteřinu. Byla to píseň "Suspicious Minds" od krále rokenrolu Elvise Presleyho.

Nato pianista začal hrát a Peňa nevydržel. Nejdříve si jen luskal prsty a se silným španělským akcentem zpíval. Poté ale nevydržel, vyskočil a předvedl několik figur, které měly zřejmě napodobovat Elvisovy taneční kreace.

Zaběhne si maraton

Po této exhibici, která jistě ještě zvýší popularitu zachráněných horníků, se pro změnu neovládl moderátor Letterman a se slovy "Strašně tě chci obejmout," vstal a učinil tak. Pro Peňu, který přiznal, že po jeho vysvobození se málem zbláznil z toho, jak se s ním všichni chtěli obejmout, to byl šok.

Horník ale nepřijel do Spojených států jenom kvůli televiznímu pořadu. Rád by navštívil Elvisovo sídlo Graceland, které se nachází ve Memphis v americkém státu Tennessee. A také chce využít svého běžeckého tréninku. Proto si zaběhne městský maraton v New Yorku.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi