Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Jak moc velkého alkoholika budeme mít na Hradě? Kandidáti přiznali své dávky

Autor: Eva Pospíšilová - 
23. ledna 2013
16:52

Panáček, pivečko, nebo dobré víno… Jednoho láska k alkoholu proslavila, ovšem ani druhý se netají tím, že »nasává«. I takoví jsou prezidentští kandidáti Miloš Zeman (68) a Karel Schwarzenberg (75). Blesk zajímalo, kolik a čeho vypijí.

Zeman měl dříve rád becherovku, teď se hlásí ke slivovici. Ovšem nepohrdne ani dobrým vínkem. „Piji tak pět nebo šest skleniček vína a skleniček slivovice tak dvě nebo tři,“ přiznal Blesku s tím, že takto popíjí denně! „Je zbytečné, aby docházelo k výkyvům ve spotřebě dobrého moku,“ upřesnil. Lékaři jsou však jiného názoru. Odborník na léčbu závislostí Karel Nešpor takové množství alkoholu hodnotí jako vážný problém. Nepříznivě ovlivňuje Zemanovy rozhodovací schopnosti a může vést až k duševní chorobě.

Nejsem opilec

To, že by byl alkoholik, Zeman odmítá. „Pokud mě někdo v životě viděl opilého, ať se přihlásí. Myslím si, že nikdo takový nebude,“ prohlásil a nastínil, že ani v případě svého zvolení nebude svou vášeň omezovat. Zdravotně mu prý pití nijak neškodí.

Piju všechno

Negativní vztah k alkoholu nemá ani druhý kandidát Schwarzenberg, který se nijak netají tím, že taky popíjí. „Řeknu to zcela upřímně, když je dobré pivo, víno nebo slivovice, tak si dám. Já vlastně piji všechno, i když teď už to není co v mládí,“ povzdechl si kníže a zavzpomínal, že se někdy i docela hezky opil: „To už se mi teď tak deset let nestalo.“

Panáček whisky

A pije kníže také každý den? „Ne, jen když jsem v hospodě. To si dám s radostí dvě piva,“ svěřil se a  přiznal, že když potřebuje být někdy do noci fit a kafe mu nezabírá, dá si panáčka whisky, koňáčku nebo slivovice. Právě pití na noc ale není podle primáře Nešpora zrovna šťastné, Schwarzenbergova dávka alkoholu je ale prý vzhledem k jeho váze zanedbatelná. „Je to, jako kdyby si průměrně vážící člověk dal polovinu,“ řekl Nešpor.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

itartas ( 7. února 2013 18:33 )

Já si taky dám panáka, vínečko i pivečko, ale za ožrana se teda nepokládám. Jakápak láska k alkoholu,kdyby pil vodu,tak by se mu vysmívali,že není normální. Líbí se mi na něm, že je svůj a klidně se nechá vyblejsknout s vínkem v ruce.

rudyptak48 ( 26. ledna 2013 11:02 )

Ty si obhájce evinky111?

marekb14 ( 24. ledna 2013 12:37 )

rudý pták toj o oopení xtu,j simyslím, že nit zo Sloákov sa ne stara Vaših voieb a tk ito i em niktoecaťo naših, až to de 100% v S a CRbdeme super sseda..okej , obj ...

rambo1993 ( 24. ledna 2013 11:26 )

Miloš Zeman je obyčejnej chlap, kterej ví, o čem je život

rudyptak48 ( 24. ledna 2013 10:21 )

evinka1111, ty chytrolínka zo Slovenska, radšej sa podívaj na koho strieľal ten váš poľovník Gašparovič. Až to vyšetríš, potom sa staraj o politiku v Čechách. Že fandíš svojim cgánským celebritám Rolincovej a Rytmusovi, to mi nevadí, ale pliesť sa aj do politiky, radšej si stúpni k sporáku.

Zobrazit celou diskusi