Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman přestřelil: Knížata jsou zdegenerovaná, kdežto my zemani ne!

Autor: ljš - 
18. ledna 2013
21:09

Ačkoli Miloš Zeman v každé druhé větě zmiňuje, že jeho kampaň je v duchu fair play, v dnešním duelu na TV Prima pořádně přestřelil. V nepovedené narážce na své příjmení a Schwarzenbergův šlechtický původ, svého protikandidáta hrubě urazil. Ten to však s elegancí ustál.

"Víte, jaký byl rozdíl mezi knížaty a zemany? Knížata měla právo první noci, a tak zdegenerovala, neboť ty nevolnice nemusela znásilňovat, vydávat na to energii. Zatímco my zemani jsme si museli svá práva vždy vybojovat, proto jsme nedegenerovali," smál se vlastnímu vtipu Zeman. To Karel Schwarzenberg se nesmál, přesto zachoval glanc. "Právě jsem se vrátil do roku 1947 nebo 48. To nám taky vtloukali do hlavy, že jsme zdegenerovali. Takže teď se mi to připomnělo," konstatoval Schwarzenberg.

Naštěstí o několik okamžiků později Miloš Zeman ukočíroval své rozjeté ego a neoznačil se po tomto svém nízkém útoku za morální autoritu. "Člověk, který by tak nazval sám sebe za svého života, by byl zločinec," řekl.

Svou útočnou linii si Zeman zachoval i nadále, když se silně zvýšeným hlasem opřel do Schwarzenberga: "Mluvíte jako Sudeťák," láteřil poté, co se oba kandidáti několik minut dohadovali o tom, co ve včerejším duelu ministr zahraničí řekl na adresu Edvarda Beneše. Zeman tvrdí, že Schwarzenberg označil Beneše za válečného zločince, což Schwarzenberg odmítá. "Řekl jsem, že za podobné činy jsou dnes lidé souzeni u soudu v Haagu, a to je pravda," hájil se. 

Klausová útočila

Olej do ohně však přilila také Livia Klausová, která promluvila mezi podporovateli Miloše Zemana. Ta nepřekvapila a podpořila názor svého manžela Václava Klause. Krom toho, že vyzdvihla fakt, že Miloš Zeman prožil celý svůj život v České republice, neváhala také vystoupit proti manželce Karla Schwarzenberga. "Nepřála bych si, aby tady na místě byla první dáma, která by mluvila pouze německy," řekla.

Vtipy

Televize Prima označila ve svém programu prezidentský duel jako zábavný pořad. Začalo se proto soutěží o nejlepší vtip, ve kterém se oba kandidáti bezúspěšné snažili jeden druhého neuspat.

O smyslu pro humor jednotlivých kandidátů promluvili také jejich podporovatelé. Z tábora Karla Schwarzenberga tak přišel drobný šťouch do Miloše Zemana. "Myslím, že Miloš Zeman dělá výborně aligátora, musím říct, že to je fakt vtipný. Měl by s tím jezdit," řekla hvězda pořadu Partička Ondřej Sokol. A ten o humoru něco ví!

eliskar ( 25. ledna 2013 13:25 )

Raději knížete než notorického alkoholika Zemana! Prezident nemá zas takové pravomoci, aby uškodil způsobem, který podsouváte Schwarzenbergovi. Zato pokud nás bude reprezentovat Zeman- tak bude ostuda na denním pořádku, už když byl ve vládě bylo nebezpečné ho pouštět do ciziny, umí jen urazit a o lidi mu nejde vůbec! Po deseti letech neustálého pití na Vysočině už mu není pomoci.

marcela47 ( 24. ledna 2013 17:46 )

Co on je za kníže.Kdyby nebyl adoptovaný tak z něj bude trotl.Chtěla bych jen upozornit mládež, že již jednou byli zmanipulováni a v r. 1989. Tak ať si vše v hlavně srovnají a nenechají se manipulovat podruhé.!Knížeti jde jen o jeho dobro a ne o dobro tohoto národa. To již několikrát prokázal i v parlamentu.Pro něho jsou elitou jen zloději a korupčníci Bakala a spol.

joudajoudovy ( 24. ledna 2013 15:00 )

divim se zamakovu tymu, ze mu nezpracoval otazky na degenerata, tykajici se jeho podivnych manevru: http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/z-domova/karel-trochu-jinak-2-uplatky-kaprici-dotace/ http://zpravy.idnes.cz/kalouskuv-urad-prominul-schwarzenbergovi-vraceni-4-5milionove-dotace-1km-/d omaci.aspx?c=A110825_091624_domaci_jj

Rumprecht ( 24. ledna 2013 08:02 )

Proboha, copak opravdu nevíte, co je to nadsázka? Pak jste opravdu volič tupého stáda Karla.

viktor72 ( 23. ledna 2013 23:57 )

Kamaradi, kamaradky, vsichni pritomni. Prosim, nevys.... se na prezidentske volby a bezte volit. Je to urgentni a pokud mate zdravy rozum, pak vite, koho volit. Stacilo snad, jak se Zeman ztotoznil se zemany, kdyz napadl Schwanzerberga kvuli puvodu. Copak je Zeman nejaky zeman?? Takhle bude balamutit narod celych dalsich pet let a my to budeme poslouchat a Ti hloupejsi snad i uveri. Jeste, ze se nejmenuje treba Bobek a nebo Pulpytel, to by me zajimalo, jestli by nasel i tak odvahu, ztotoznit se se skupinou, kam ho jeho prijmeni zaradilo a napadl by ze sve pozice aristokracii... Diky vsem, kdo mate zdravy rozum!!

Zobrazit celou diskusi