Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Souboj placek ve Sněmovně: Kalousek s čírem prý není mrtvý a stojí za knížetem

Autor: simao - 
17. ledna 2013
16:38

Při dnešním hlasování o důvěře Nečasově vládě nasadila řada poslanců placky na podporu prezidentských kandidátů. Zato Kateřina Klasnová měla jiný nápad - rozhodla se odznakem upozornit na to, že za knížetem stojí "pankáč" Kalousek. Ten se však nové placce od srdce zasmál. Nebo spíš vysmál?

Placky, nebo chcete-li odznaky, buttony, na podporu prezidentských kandidátů se v poslední době staly hitem. Hlavně tedy v případě knížete Schwarzenberga. Zemanův volební tým v tomhle trochu zaspal a ve Sněmovně se dnes při hlasování o nedůvěře vládě objevilo jen několik politiků s nepříliš zdařilou nálepkou "Zeman na Hrad".

Zato se žlutým odznakem "Karel for president" vyrazilo do poslaneckých lavic více lidí. Před časem s ním vystoupil třeba i místopředseda TOP 09 a stranický kolega knížete Miroslav Kalousek. A jeho příkladu dnes následovala řada dalších politiků, kteří si na klopu připíchli "oficiální" odznak Schwarzenbergovy kampaně.

Antikampaň Klasnové: Nechce Kalouska na Hradě

Jenže právě Kalousek se stal terčem antikampaně, kterou rozjela Kateřina Klasnová (VV) - nechala totiž vyrobit stejné žluté odznaky, kde se s kohoutem na hlavě na lidi směje právě ministr financí Kalousek. Sdělení na plackách místopředsedkyně VV je však jasné: "Nechci Kalouska na Hradě."

"O odznaky Mirek is not dead byl obrovský zájem," stojí pak svých oficiálních stránkách manžela Klasnové Víta Bárty s dovětkem, že "je třeba si uvědomit, že je to ministr odpovědný za současný marast, v němž se Česká republika topí."

A i když prý Věci veřejné neříkají, koho by měli občané volit, Véčkaři mají jasno: "Je třeba ale zdůraznit, že Schwarzenberg je neoddělitelný od politiky TOP 09. Je neoddělitelný od politiky Miroslava Kalouska," píše se dále na Bártových stránkách.

Starostové a nezávislí: Připíchli si placky na podporu knížete

Žluté, "originální" placky se Schwarzenbergem však nasadilo při dnešním vyjádření podpory knížeti více než 100 starostů města a obcí, kteří se s Karlem přišli vyfotografovat do pražské Valdštejnské zahrady. Vedle toho měli pod krkem uvázané symbolicky i motýlky - takové, jaké právě kníže s oblibou nosí. Objevily se i bílé odznaky s nápisem "Volím Karla". Boj o Hrad tal probíhá i formou téhle "plackiády".

jaaanickanova ( 20. ledna 2013 14:08 )

KS je mrtev, ať žije MZ!

doktorka6 ( 19. ledna 2013 21:47 )

Přestaňte se dohadovat a toto si poslechněte, pak budete mít jasno: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10123147075-vladneme-nerusit/407235100021003/

mrs.colombo ( 19. ledna 2013 21:20 )

Ólé ólé Zeman na hrad! knížeti neradno věřit

zvukar ( 19. ledna 2013 10:26 )

Jak řekl K.S. v tv debatě,byl nucen odprodat část pozemku,aby se jeho restituční nárok hnul z mista."Byl jsem vydírán"

holenda ( 18. ledna 2013 19:28 )

Schwarzenberg ve vládě i ve sněmovně hlasoval pro věci, s nimiž by slušný politik nemohl souhlasit – asociální reformy z Drábkovy dílny, odírání občanů zvyšováním daní podle Kalouska, snižování důchodů a zároveň současné přilepšení politikům, zlodějsky připravené církevní restituce... a nehnul ani prstem, když vláda odstranila policejního prezidenta, který si dovolil šťourat v kauzách ministra Kalouska...

Zobrazit celou diskusi