Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Stovky uprchlíků mají v mobilech videa poprav ISIS, hlásí zděšení Norové

Uprchlíci v Norsku mají mobily plné poprav ISIS.
Uprchlíci v Norsku mají mobily plné poprav ISIS.  (Autor: Reprofoto Youtube, Twitter, Facebook, archiv)
Autor: shp - 
15. prosince 2015
16:29

Mobilní telefony a tablety stovek uprchlíků, kteří se z muslimských zemí dostali do Norska, jsou plné videozáznamů a fotografií poprav zajatců teroristické organizace ISIS. Norský list VG tak upozorňuje, že severskou zemi mohli infiltrovat teroristé ve velkém měřítku.

Muslimští uprchlíci mají v mobilních zařízeních nejenom záznamy a fotografie z poprav a mučení zajatců ISIS, ale i snímky lidí, kteří pózují s uříznutými hlavami obětí nebo vlajkami ISIS.

Šéf norské policejní jednotky prověřující imigranty Erik Haugland sice přiznal, že jsou úředníci zahlceni žádostmi o azyl a museli omezit bezpečnostní prověrky, zároveň ale upozorňuje, že děsivé nálezy v záznamech nemusí znamenat, že jde o teroristy.

Mohli být svědky něčeho děsivého a chtějí zbytku světa ukázat, co se u nich doma děje. Anebo s sebou takticky nesli symboly ISIS, po jehož území prchali,“ vysvětlil Haugland.

Teroristé z ISIS vydali nedávno manifest, v němž vyhrožují, že se chystají využít uprchlickou vlnu k proniknutí džihádistů do Evropy. Podle vyšetřovatelů měli tři teroristé, kteří se podíleli na teroristických útocích v Paříži, pasy uprchlíků. Při masakru zahynulo 130 lidí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi