Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Uprchlíci lynčovali českého kamioňáka: Zlomili mi nos, byla to pomsta

Autor: dv - 
29. června 2015
13:02

Hrozný zážitek ze své cesty kamionem přes francouzský přístav Calais popsal fotograf a profesionální řidič Petr Pilař. Jeho náklaďák prý chtělo obsadit asi padesát běženců, auto poničili a řidič musel se zlomeným nosem do špitálu.

Byl to nejhorší zážitek, jaký si Petr Pilař z cest zatím odnesl. Minulý týden, v době stávky v přístavu Calais, stál v koloně před odbavovacím terminálem do eurotunelu. Ve zpětném zrcátku najednou viděl, jak se mu někdo snaží dostat do nákladního prostoru. „Jak jsem se ale rozjel, najednou na mě další jeho kamarádi začali křičet, ať zastavím, a v zrcátku jsem viděl, jak ten jeden kulhá,“ řekl Blesku řidič.

Zraněného imigranta odvezla záchranka, událost začala šetřit také policie, ta si od řidiče vzala údaje a poslala ho dál... „Když ho vytáhli, tak oni naštvaní udělali dav a nastoupili na mě, v tu chvíli jsem měl jedinou myšlenku, že nesmím vylézt ven,“ popsal Pilař pro Blesk.cz.

Agresivita davu ale podle něj stoupala, až mu jeden z imigrantů tyčí rozbil okénko a chtěl se dostat na kličku od dveří. „Vyskočil nahoru, držel se za zrcátko, pak mě mlátil pěstí, sebral mi brýle a zlomil mi nos, chtěl mě vytáhnout ven,“ říká řidič.

Celý dramatický okamžik popsal v tomto záznamu:

Video Imigranti napadli můj kamion, zlomili mi nos. Český řidič popisuje drama v Calais - David Vaníček
Video se připravuje ...

„Střepy od skel jsem měl ve všech věcech i na sobě, ve vlasech, v botách,“ svěřil se přátelům na Facebooku rozrušený řidič. Zdevastované auto musel na celou noc odstavit na benzince - s rozřezanou plachtou, poničenou střechou, rozkopnutými zadními světly, částečně vypuštěnými pneumatikami a poničeným nákladem. „Musím říct, že když na mě útočili, měl jsem co dělat, abych se udržel a nenajel do nich, byl to hrozný okamžik,“ řekl Blesku řidič.

Sám se zničenými brýlemi a zlomeným nosem musel po nájezdu imigrantů na jeho náklaďák odjet do nemocnice na ošetření. Taxíkem. „Teď už jsem v pořádku, ale byl to hrozný zážitek, se šéfem jsem se bavil o tom, že začneme jezdit jinými trasami, je to nebezpečné,“ zmínil řidič.

Podle svých slov byl v tu chvíli bezmocný. „My nesmíme mít ani slzák, jinak je to napadení s rasovým podtextem,“ odůvodňuje, proč se něměl jak bránit. Jeho přátelé už mu na Facebook napsali desítky vzkazů, kde kromě obrovského rozhořčení vyjadřují řidič podporu. „Podruhé ses narodil,“ vzkazují mu. 

XLADI ( 30. června 2015 07:37 )

Do Calais jen s takovýmhle kamionem http://i.lidovky.cz/15/052/lnorg/PAV5b553c_tat01.jpg

gabreta ( 29. června 2015 19:14 )

Ty seš holt blbej po chalupě! Čerstvý žrádlo, to žereš a asi si myslíš že přiletělo samo z nebe co?

hejhej ( 29. června 2015 18:51 )

aaobcanka: Nejsem pražák, ale na nesmyslný blábol musím reagovat. V Praze je spousta přistěhovalců z jiných měst, a hlavně politiků, kteří si za nakradené peníze koupili nemovitsti v Praze. A ti přistěhovalci se právě chovají, jako by jim patřil celý stát, ne-li celá zeměkoule.

honza54.. ( 29. června 2015 18:41 )

Od kamioňáků? kéž by!

vog.ht. ( 29. června 2015 18:22 )

Tohle může napsat jen debilní klon

Zobrazit celou diskusi