Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Prodavačka s hákovým křížem baví internet. Lidová tvořivost opět boduje

Autor: zst - 
27. dubna 2017
19:00

Německý řetězec Kaufland má na krku problém s jednou z prodavaček. Ta totiž v pražské Michli markovala s vytetovaným hákovým křížem na ruce. Povšiml si toho zákazník a fotografii dotyčné uveřejnil na sociálních sítích. I v tomto případě rychle zafungovala lidová tvořivost a na internetu se objevily desítky vtipů. Tady je výběr z nich.

Ze závažného tématu centrum vtipu. Snad nikdo to neumí lépe než Češi. A ani případ pokladní s hákovým křížem na pravé ruce není výjimkou. Samozřejmostí se v této souvislosti stalo na sociálních sítích vyobrazení s nacistickým vůdcem Adolfem Hitlerem.

Důležité nacistické obchodní konference se po boku Adolfa Hitlera zúčastnila i jeho oddaná asistentka Miriam, dělali si lidé legraci. Důležité nacistické obchodní konference se po boku Adolfa Hitlera zúčastnila i jeho oddaná asistentka Miriam, dělali si lidé legraci. | Facebook

„Důležité nacistické obchodní konference se po boku Adolfa Hitlera zúčastnila i jeho oddaná asistentka Miriam. Její zkušenosti s drobným prodejem byly Vůdci vždy cennými radami při cenotvorbě a udržování stability říšské marky,“ stálo u vtipu na jednom z profilů.

Kaufla La Land Kaufla La Land | Facebook

Lidé také řetězci navrhli nový propagační leták, který si dělá z nacismu legraci nejen slovně, ale i číselně. Dvě osmičky jsou zkratkou pro nacistický pozdrav Heil Hitler, dvě čtyřky zase vypadají jako zkratka SS. Číslo 666 je pak číselným vyjádřením satana.

Smyšlený leták obchodního řetězce, který je částečně inspirován i slavnou Českou sodou. Smyšlený leták obchodního řetězce, který je částečně inspirován i slavnou Českou sodou. | Facebook

Za své ultrapravicové názory se do vtipů ale dostal také písničkář Tomáš Ortel. Se slovy „Co pěkného si Tomáš přinese z Kauflandu dnes, nevíme“ se objevil mezi vtípky i on.

Co pěkného si Tomáš přinese z Kauflandu dnes, nevíme. Takhle to schytal i Tomáš Ortel. Co pěkného si Tomáš přinese z Kauflandu dnes, nevíme. Takhle to schytal i Tomáš Ortel. | Facebook

Hlavním terčem vtípků se ale stala prodavačka Miriam i řetězec samotný, i když ten už pokladní údajně propustil. „Děkujeme našemu pozornému zákazníkovi za upozornění na tuto situaci. Všem se za vzniklou situaci velmi omlouváme. Naše společnost striktně odmítá propagaci předmětné symboliky v jakékoli podobě. S danou osobou byl neprodleně ukončen pracovní poměr a zvažujeme její právní postih,“ napsal Kaufland na sociální síť.

To ale nezabránilo lidem, aby dále popustili uzdu své fantazii…

Kde teď budu hákovat? Kde teď budu hákovat? | Facebook

Muž, který se na Facebooku pojmenoval jako Stanislav Schindler, vzkázal řetězci: „Manželka mi napsala seznam nákupu, ale nevím, zdali by bylo vhodné s mým jménem a seznamem nakupovat právě u vás.“

O německém obchodníkovi Oscaru Schindlerovi byl natočen v roce 1993 oscarový film. I ten je spjat s nacistickými zvěrstvy.

Jiný z uživatelů se zase dotazuje v souvislosti se symbolikou čísla 88 na možné slevy vzhledem k datu svého narození:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině