Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Moře vydalo 15 těl z letu Alexandrovců. Rusové mají další černou skříňku

Autor: uni, ČTK - 
28. prosince 2016
11:17

Ruští záchranáři zatím našli 15 těl obětí nedělního leteckého neštěstí v Černém moři a také 239 částí těl. Agentura TASS to dnes oznámila s odvoláním na ruské ministerstvo obrany, které tak opravilo svou dřívější informaci o nálezu 17 těl a 223 fragmentů. Podle agentury Interfax odborníci odebrali vzorky DNA 105 příbuzným obětí, podle nichž budou mrtví identifikováni. Při katastrofě zahynulo všech 92 osob, které byly na palubě letadla Tu-154, většinou šlo o členy armádního uměleckého souboru Alexandrovci.

Ministerstvo obrany dnes také oznámilo, že z mořského dna byl právě vyzdvižen další záznamník s údaji z kabiny letadla.

Server listu Kommersant tvrdí, že podle dosavadních poznatků měl letoun po startu problémy se vztlakovými klapkami. Pilot pak možná nezvládl manévr a nedodržel povolený úhel stoupání stroje.

V ruských sdělovacích prostředcích se dnes také objevují rozporné informace o tom, jaké záznamy první skříňka obsahovala. List Komsomolskaja pravda publikoval údajný úryvek z dialogu v pilotní kabině. Jeden z pilotů podle přepisu volal: „Kapitáne, padáme!"

Ruský ministr dopravy Maxim Sokolov však v úterý tvrdil, že nalezená skříňka obsahovala údaje o technických parametrech, nikoli hlasový záznam z kabiny. Tuto skříňku nalezenou jako první většina ruských zdrojů označuje za „hlavní".

Letadlo spadlo do moře krátce po startu ze Soči, kde mělo mezipřistání na trase mezi Moskvou a Sýrií. Alexandrovci letěli povzbudit ruské vojáky nasazené v Sýrii.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi