Dětem se daří výborně, jsem překvapená, že vůbec nejsou pozadu. Chodí, mluví, dokonce se i vzájemně oslovují. Například Deny na svou sestru běžně volá ‚Pojď, Terí!‘“ řekla Kiňová, která má ještě sedmiletého syna.

Péče o paterčata je podle ní stále velmi náročná. „Když byli malí, měli jsme strach, že se jim něco stane. Teď, když jsou větší, je to zase větší zápřah, protože jsou všude,“ uvedla. Dodala, že je pro ni nejdůležitější, že jsou děti zdravé. „Režim máme daný a dodržujeme ho pořád. Ale už to v pohodě zvládneme ve dvou,“ řekla. Po obědě a odpolední svačince s dětmi ráda chodí do milovického zábavního parku Mirákulum, děti se tam rády dívají na živá zvířátka.

První česká paterčata Tereza, Alex, Martin, Michael a Deniel se narodila císařským řezem 2. června 2013 v podolské nemocnici v Praze. Na porod nemocnice zdvojila všechny služby, včetně lékařských na operačním sálu, v pohotovosti byly laboratoře i služby pro případnou transfuzi. Děti se narodily v pořádku, na svět se všechny dostaly za pět minut.

Šance na vznik pětičetného těhotenství spontánní cestou je jedna ku 48 milionům. Na celém světě žije 795 paterčat, z nich 134 bylo počato spontánně.

Fotogalerie
9 fotografií