Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Michaláková, které sebrali v Norsku syny: Jsem zoufalá, naštvaná a smutná!

Autor: Ladislav Leimer - 
30. května 2015
05:00

Prožívá bolest, kterou může jen pramálo kdo pochopit. „Jsem zoufalá, naštvaná, frustrovaná a smutná,“ říká Eva Michaláková, matka dvou synů, které jí v Norsku sebrala tamní sociálka Barnevern. Se syny se prakticky nesmí vídat, a navíc jí hrozí, že dají mladšího Davídka (6) k adopci. V sobotu však vyráží do boje, po celé Evropě se totiž konají pochody proti Barnevernu.

Mám v sobě směsici různých pocitů. Jsem zoufalá, naštvaná, frustrovaná a smutná. To se nedá pořádně popsat. Chybí mi děti, jsem z toho naštvaná. Celá situace mě frustruje, trvá to už tak dlouhou dobu,“ řekla Michaláková Blesk.cz.

Sobota je pro ni však velkým dnem. Chystá se vyrazit na pochod proti Barnevernu, který ji odebral děti. „Ano, zúčastním se v Norsku, v Oslu,“ potvrdila. Akce se koná ale i v Česku, v Brně a Praze. Proti praktikám Barnevernu budou protestovat lidé i ve Varšavě, Bratislavě, Londýně nebo Dublinu.

Prostest proti Barnevernu Prostest proti Barnevernu | Kde je moje dítě?

Více informací o pochodu naleznete zde!

Ti, kteří mají možnost vyjádřit nespokojenost se situací v Norsku, kde probíhá neoprávněné odebírání dětí, pojďte se připojit. Nejedná se jen o můj případ, jde o více rodičů a více dětí. Jsou to děti, které se samy nemohou vyjádřit, nemohou se samy bránit,“ vyzvala Michaláková čtenáře Blesk.cz.

Video Vzpomínky plné slz: Michaláková vypráví o tom, jak silné pouto mají její synové - TV Barrandov
Video se připravuje ...

Syny Denise (9) a Davida (6) jí norská sociálka sebrala v roce 2011 kvůli údajnému zneužívání ze strany otce. To se nikdy nepotvrdilo, policie nic nepotvrdila, vyšetřování bylo pozastaveno, ale Michalákové děti nikdy nevrátili. Nyní navíc Barnevern hrozí adopcí mladšího syna.

O muži, který je její poslední záchranou, se dočtete v pondělním Blesku.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bezodkladne ( 30. května 2015 14:40 )

 Podle některých by se měly děti odebírat jen proto aby se měly lépe. Ale pořád to budou cizí lidé a ne rodina.Pokud to jen trochu jde,biologická rodina je pro děti nejlepší.Jednou z toho budou mít trauma,až se dozvědí jak to všechno bylo.A že v nějaké cizí zemi maji babičky,dědy,rodinu kterou nikdy nepoznaly.I když se v této rodině udělaly chyby,nevěřím, že je to na zbavení rodičovských práv. Občas se v každé rodině něco přihodí, nechutné rozvody či alkohol,ale pořád je to rodina a může se ji dát šance.

tesarl ( 30. května 2015 14:00 )

Tys taky nikdy z Česka nevytáhla paty, tak mlč. Navíc máš pěkně rozmazlený haranty.

tesarl ( 30. května 2015 13:57 )

Třeba a co když ne? Máma je máma, to musíš vědět sama. Lepší život? Norové jsou citově studení jako čumáci.

bezodkladne ( 30. května 2015 12:58 )

 Je to moc smutné nechápu že je něco takového v dnešní době možné, a to ještě v civilizované zemi

borka30 ( 30. května 2015 12:55 )

Vždyť ten starší kluk prý o ni nemá zájem.

Zobrazit celou diskusi