Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Drsný Krzysztof Rutkowski: Nepolapitelný jako James Bond

Autor: Petr Šour - 
4. června 2015
18:35

K rozhovoru jsme Krzysztofa Rutkowského uháněli měsíc. Konverzace nebyla snadná, bylo znát, že jde o mimořádně vytíženého člověka. Nečekané výjezdy, změny plánu na poslední chvíli, mlčící telefony…

Už jsme si mysleli, že ten člověk snad neexistuje… až jsme ho uviděli v polské televizi TVN, kde se v obdobě české Snídaně s Novou detektiv Rutkowski (55) nenuceně vyjadřoval na téma, zda ženy přitahují peníze a luxus. Nikoho dalšího ve studiu nepustil ke slovu. I v samotné Lodži trvalo celý den, než nás přijal.

„Jedu z Varšavy, ve dvanáct jsem u vás.“ Další telefon: „Mám dvě hodiny zpoždění, pošlu vám GPS souřadnice, kde se setkáme.“ Nic. Pak další telefon: „Setkáme se za 45 minut na pumpě!“ A konečně po dalších dvou hodinách čekání: „Za dvě minuty si pro vás přijede moje ochranka.“

Ze dvou minut bylo nakonec 25, ale konečně se objevil dvoumetrový obr Yogi v černé uniformě Rutkowski Patrol a zavezl nás do lesního sídla firmy.

Rutkowski se velice věcně a otevřeně vyjadřuje ke všem společenským problémům. Velice dbá na své oblečení: černý oblek, okované boty a na očích jedny ze své obrovské sbírky brýlí.

Třeba zrovna ty, které dostal v USA od FBI. Neustále mu zvoní telefon, rád se vyhřívá na výsluní popularity a stylizuje se do jakéhosi Jamese Bonda, má i novou sexy partnerku Maju, která už je také detektivem v jeho organizaci.

Používá různé hlášky, které v Polsku zlidověly. Při zatýkání zásadně říká větu: „Víš, s kým tančíš, ku*vo?“ Pro hotové peníze vymyslel slovo seno. Také v Norsku má po zásazích proti tamní sociálce oficiální alias: Polský Rambo.

Video Luxusní barák a výbava jak z akčního filmu! To je Rambo Rutkowski - Jan Jedlička, Petr Šour, Tomáš Polák
Video se připravuje ...

Elektrika místo kulek

Střelné zbraně už dávno nenosí. „Moje detektivní práce není taková, že by musela nutně přitahovat střelné zbraně, je to spíš práce intelektuální. Úkony, které provádíme, nejsou založeny na střílení,“ řekl Blesku detektiv.

Dnes hojně využívá elektrický paralyzér ve tvaru pistole, který nesundá od pasu a který stoprocentně znehybní protivníka na sedm metrů. Aby předešel případným sporům s policií nebo soudy, má on i všichni jeho lidé na zbraních namontovány citlivé kamery, které dokumentují každý zásah.

Na akce, které jsou často na hranici zákona, používá opevněný bojový vůz Hummer H1 odolný proti minám a schopný přejet menší řeku.

gabreta ( 5. června 2015 03:38 )

Žijem v šíleným světě, když si musí člověk nechat unést svoje dítě!! Právo je nenávratně v ***.i!!!

sores ( 4. června 2015 19:35 )

Přesně tak otylie: V dnešní době je více po.serů nežli hrdinů! To už je dávná minulost kdy se mužský choval jako správný chlap.Jenom vemte co si všechno lidi nechají líbit a pokorně drží h.ubu a krok. Češi v tom přímo vynikají.

otylie.z.bolivie ( 4. června 2015 18:38 )

Správný chlap, potřebovali by jsme takových mnohem víc, celou armádu, pak by konečně zavládl klid a demokracie.

Zobrazit celou diskusi