Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Jedete na dovolenou do Řecka? Připravte se na tisíce uprchlíků!

Autor: dce - 
27. května 2015
05:01

Během dvou dnů se na řeckém ostrově Kos, Lesbos a dvou dalších vylodilo 1200 uprchlíků. Z oblíbené destinace turistů se tak stal tábor migrantů putujících z Afriky nebo Asie dál do Evropy. Fotí si selfíčka na pláži a okupují zatím prázdné hotely.

Ten, kdo si letos vybral dovolenou v Řecku se nemá moc na co těšit. Příliv uprchlíků z blízké Afriky a Asie je zde nezměrný. Po Itálii je Řecko nejčastější zemí, kde se migranti vyloďují. Jen za dva dny z ostrovů Kos, Lesbos, Chios a Farmakonissi odvezly řecké úřady 1200 uprchlíků. Jenom letos jich do Řecka přijelo už 30 000!

Většina z nich jsou Syřané a Afghánci, kteří prchají před teroristy do Evropy. Hledají zde lepší podmínky pro život i finanční jistoty, které doma nemají. Na turisticky velmi oblíbeném Kosu se uprchlíci zabydleli v opuštěných hotelech. Hned po příjezdu na ostrovy si fotí selfie, celí šťastní, že plavbu přežili. 1770 z nich totiž takové štěstí nemělo.

Ostrovy poblíž Turecka jsou zatím nejčastější destinací migrantů. Právě Turecko, ale i Bulharsko s Řeckem vytvořily dohodu, která má příliv uprchlíků omezit. Hranice budou hlídat policisté, kteří by měli uprchlíkům bránit v odchodu.

Podobným problémům čelí v Itálii s uprchlíky z Afriky. Zde se migranti dokonce zabydlují v opuštěných letních sídlech místních.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

joudajoudovy ( 27. května 2015 15:50 )

vylodeni v ardenach 2015: http://tn.nova.cz/clanek/dovolena-v-recku-oblibena-letoviska-zaplavili-uprchlici-video.html po 70.letech, evropa se riti do katastrofy.

datelobecny ( 27. května 2015 14:02 )

Černošský uprchlík z Afriky v Praze brutálně znásilnil a zavraždil sedmiletou holčičku Autor: Euroskeptik | Publikováno: 27.5.2015 | Rubrika: Zamyšlení „Černošský uprchlík z Afriky v Praze brutálně znásilnil a zavraždil sedmiletou holčičku“. Pokud budou přijaty kvóty EU na imigranty, tak bychom takovéto titulky mohli číst bohužel dost často. Kromě Libye by ČR dle Evropské unie měla dále přijímat uprchlíky ze Sýrie a Eritreje. Každý, kdo podporuje kvóty, ať se zaváže, že si jednu uprchlickou rodinu vezme k sobě do bytu, bude ji živit a převezme trestně-právní a hmotně-právní odpovědnost za uprchlíky. Jinak ať mlčí. Dělat charitu a prosazovat solidaritu z cizího a na cizí účet umí každý debil. Takže pane Cyrile Svobodo a pane europoslanče ČSSD Poche, vezměte si imigranty k sobě domů do bytu a živte je ze svého. Peněz máte na to dost!

forest555 ( 27. května 2015 13:11 )

Hraju milionovou hru Blesku, dřív to byla Bleskovka. Koukám, že někdo v denní hře už vyhrál televizi, ale já chci vyhrát ten milion. Tak ve čtvrtek běžím pro Blesk do trafiky! Kdo jde se mnou?

joudajoudovy ( 27. května 2015 12:26 )

turiste!!! s sebou petlici a visaci zamek. zenam pas cudnosti, muzum luky a sipy. bagaz u sebe i na jidlo a plaz. tez pribalte lozni pradlo, muze se stat, ze v dobe nepritomnosti v hotelu nebo penzionu, nekdo ulehle do vasi postele. a bacha na brebery....

datelobecny ( 27. května 2015 12:17 )

V Africe a na blízkém východě už se rozkřiklo, že v EU vládne černý rasismus, kde ten tmavý dostane od bydlení až po vysoké benefity vše, a ještě bude mít větší práva než domorodý evropan! Taková prasárna v Evropě nikdy nebyla, a bude nás to stát hodně krve. A doufám, že jako první zaplatí krví ti, co je sem úmyslně pouští! Je to plánovaná genocída původních evropanů. Ať nikdo neříká, že přehráním. Pročpak politiky z Bruselu nezajímá, jak imigranti napadají, znásilňují evropany a okupují jim nemovitosti? Ale na druhé straně je strašně zajímá, aby se přemnoženým čmoudům neskřivil ani vlásek.

Zobrazit celou diskusi