Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Odkud jsou skandální fotky Moniky a Klárky: Egyptský právník promluvil

Případ Petra K.: Nad skandálními fotkami Moniky a Klárky se vznáší otazníky
Případ Petra K.: Nad skandálními fotkami Moniky a Klárky se vznáší otazníky  (Autor: archiv Blesku a reprofoto TV Nova)
Autor: simao - 
9. května 2015
19:52

Spletitá je situace kolem snímků zavražděných Moniky a Klárky, které zemřely na dovolené v Egyptě. Egyptský právník Kirolis Izzat Bašír zaslal TN.cz dopis, ve kterém vysvětluje, odkud fotky jsou. Prý pochází z oficiálního spisu.

"Fotografie, které jsem spatřil na vašich obrazovkách, jsou oficiálními fotografiemi, které patří výhradně forenznímu/soudnímu lékařství a jsou uloženy jako exponát na CD pod č. 4 s celkovým počtem 40 fotografií," uvedl v dopise pro TN.cz právník Bašír.

Ten se do případu Petra K. vložil již před časem, v říjnu 2013. Člen egyptské advokátní komory tvrdil, že má přístup k vyšetřovacímu spisu. TN.cz tehdy sdělil, že Petr K. není svědek, ale podezřelý.

Nyní vyjádřil svůj "hluboký zármutek z toho, že tyto fotky/obrázky byly zveřejněny". Bašír přitom poznamenal, že je stále právním zástupcem Petra K. V Česku však obviněného manžela a otce Moniky a Klárky zastupuje advokátka Jana Rejžková. Podle ní do Česka nikdy nepřišla oficiální fotodokumentace z pitvy zavražděných Češek.

Bašír v dopise, jehož celé znění server TN.cz dnes uveřejnil, uvedl, že je připraven přicestovat do Česka a předat státnímu zástupci "vše, co může ujasnit fakta a vyšetřovací proces, aby dosáhl stejné úrovně znalosti případu, jako tomu je na straně egyptského vyšetřování". Pokud k tomu dojde, změní se něco v ostře sledovaném případu?

Nejbližší Petra K. zemřely koncem předloňského července v hotelu v egyptské Hurghadě, kde rodina trávila dovolenou. Původně se spekulovalo o tom, že byly otráveny. Později se objevily informace, že je mohl zabít elektrický proud. Koncem loňského února obvinila policie Petra K. z vraždy.

Video Zprávy: Dražba majetku Bartošové! A skrýval Petr K. nahé fotky své dcery? - Redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

hofihofi ( 10. května 2015 16:42 )

A docela bych hadal, ze ten podvodnik v tom ma prsty ze vzteku, ze ho nikdo nepribral.

hofihofi ( 10. května 2015 16:32 )

Ten podvodnik co se vydava za pravnika a uz ho nekolikrat odmotly ceske urady i Kramny, nema zadny spis, nikdo ho nicim nepoveril ani egyptske urady se neustale cpe do setreni. Chce tahat prachy.

jerry ( 10. května 2015 15:20 )

Další jasný důkaz Petrovi neviny.

babana ( 10. května 2015 14:28 )

Dojem byl správný, čas od času něco k věci zopáknu, ale nikoliv šílené tapetky a navíc úplně k jiným tématům. Se nediv, že tady je stále ta jedovatá elektřina, to je naprosto unikátní jev na který přišli až v ČR a nesouvisí to vůbec s tím, co se mi víc líbí nebo nelíbí. Do obhajoby se mi nic nehodí, jelikož nikoho neobhajuji. Jak jsem to již mnohokrát napsala - řádné, objektivní a nepochybné objasnění smrti našich dvou turistek v Egyptě nebylo tam a není ani tady a obávám se, že ani nenastane.

eiva ( 10. května 2015 14:12 )

Pokud s eg. advokátem, který má eg. spis a sleduje kauzu od začátku nebyla navázaná oficiální spolupráce, pak hledá cestu přes media, aby fotky a další důkazy přímo z Egypta nebyly zameteny pod koberec.

Zobrazit celou diskusi