Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Islamisté v Evropě: Rumunsko vyhostilo sedm cizinců kvůli verbování k ISIS!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
5. dubna 2015
08:52

Rumunsko vyhostilo sedm cizinců blízkých Islámskému státu (IS) a teroristické síti al-Káida kvůli islamistické propagandě a verbování stoupenců. Podle agentury AFP to o víkendu oznámila rumunská zpravodajská služba SRI.

Bukurešťský soud nejprve v úterý označil za nežádoucí skupinu šesti osob, z nichž pěti zakázal vstup do země v následujících sedmi letech a jedné po dobu tří let. Ve čtvrtek pak stejný verdikt, ale na dobu deseti let, stihl nejmenovaného tuniského studenta.

Členové této skupiny „vyznávající radikální ideologie teroristických organizací Islámský stát a al-Káida" podle sdělení SRI prováděli extremistickou islámskou propagandu a rekrutovali lidi do ozbrojených skupin „v oblastech ovlivněných teroristickým fenoménem“.

Státní příslušnost vyhoštěných, kromě tuniského studenta, SRI nesdělila. Ve svém prohlášení pouze uvedla, že všichni byli „zástupci zahraničních obchodních společností“.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

hejhej ( 5. dubna 2015 10:36 )

Rumunsko vyhostilo a my islámské vrahy a špínu díky Šabatové a Diesbiera budeme "vítat".

zlo. ( 5. dubna 2015 10:24 )

Pustili ty blby . . . . takhle teda opravdu ne.

akko ( 5. dubna 2015 10:14 )

Rumunsko jde vsem statum prikladem...Jen tak se "snad" zbavime te Islamske spiny,nez zaviruje Evropu...Nejake vyjednavani nepomuze...Pryc s tou spinou...

cityjail ( 5. dubna 2015 09:35 )

Rumunsko vyhostilo? Neměl náhodou ten titulek znít: "Rumunsko postřílelo"? Rozhodně by to mělo nějaký smysl,neboť ti,co byli vyhoštěni jsou už dávno zpátky.

zlo. ( 5. dubna 2015 09:07 )

Vyhostilo? Zavřít do konce života.

Zobrazit celou diskusi