Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Drsná čelní srážka u Karviné: Řidič vjel do protisměru, zranil čtyři lidi!

Autor: ČTK, zrk - 
7. března 2015
10:10

Vjel do protisměru a čelní srážce už se nedalo zabránit. U Karviné byli zraněni čtyři lidé při děsivé autonehodě. Řidič, který vjel do protisměru, utrpěl nejtěžší poranění. Ostatní muži z vozů jsou zraněni jen lehce nebo středně.

Čtyři lidé byli časně ráno zraněni při čelní srážce dvou osobních aut na silnici mezi Karvinou a Českým Těšínem. Nejvážněji byl zraněn dvacetiletý řidič hondy, který ze zatím neznámých příčin zřejmě přejel do protisměru.

V druhém autě, peugeotu ze Slovenska, cestovali tři muži ve věku 42 až 47 let, kteří byli zraněni lehce nebo středně těžce. Informovali o tom policejní mluvčí Zlatuše Viačková a mluvčí zdravotnických záchranářů Lukáš Humpl. Silnice je kvůli nehodě uzavřena. Čtyři lidé se rovněž dnes ráno zranili při nehodě v Ostravě.

Nehoda se stala před 05:00 na rovném úseku silnice I/67 poblíž karvinské části Louky. Peugeot jel ve směru z Českého Těšína na Karvinou, honda opačným směrem.

Řidič hondy zůstal po srážce ve voze zaklíněn a musel být vyproštěn. Zasahující lékař u pacienta zjistil poranění hlavy a dolních končetin, jeho zranění bylo těžké. Záchranáři postiženého uložili na vakuovou matraci a po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče transportovali na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě," uvedl Humpl. Tři muži z peugeotu utrpěli zranění hrudníku a hlavy a skončili na chirurgické ambulanci nemocnice v Karviné.

Viačková uvedla, že první pomoc zraněným poskytli policisté Speciální pořádkové jednotky Ostrava, kteří kolem místa nehody jeli během své služby. U řidiče peugeotu byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem, u druhého řidiče bude provedena zkouška na alkohol po odběru krve," uvedla policejní mluvčí.

V Ostravě na křižovatce u vodárny v Nové Vsi se při srážce dvou osobních aut asi v 05:45 zranili dva muži a dvě ženy ve věku mezi 29 a 40 lety. Lékař u nich zjistil poranění středně těžkého charakteru, a to v oblasti zad, hlavy a končetin," uvedl Humpl. Policejní mluvčí Daniela Vlčková řekla, že zkouška na alkohol u obou řidičů byla negativní. Příčiny nehody policisté vyšetřují.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi