Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Džihádista z ISIS se zatraceně sekl: Omylem na internetu zveřejnil svou polohu!

Autor: haj - 
1. ledna 2015
21:30

Stačila malá nepozornost na sociální síti, a rázem byla vyzrazena poloha nebezpečných teroristů. Džihádista z Nového Zélandu, který bojuje za ISIS, totiž omylem na Twitteru zveřejnil svoji polohu v Sýrii.

Mark Taylor je nebezpečný terorista, který často a rád upozorňuje na své zločiny přes internet. Pochází z Nového Zélandu, odkud před časem odjel, aby bojoval za radikální skupinu ISIS. Změnil si jméno na Abu Abdul-Rahman a pozornost na sebe upoutal zejména poté, co nahrál na YouTube video, jak pálí svůj pas.

Nyní si muž používající na Twitteru přezdívku @ M_Taylor_Kiwi nedal pozor a při psaní na sociální síť zapomněl vypnout zobrazení geografické polohy. Ukázal tak zřejmě nechtěně, že používal k úkrytu například dům na jihozápadě města Al Tabaqah v Sýrii.

Dohromady 45 tweetů s polohou několika domů, kde pobýval, po čase smazal. Experti na sociální sítě je však zachránili ještě před vymazáním. Informace ze sociální sítě by jim nyní mohly pomoci k vypátrání členů ISIS.

„Jeho nevědomost a nevědomost jiných byla výhodou pro zpravodajské agentury po celém světě, které mohly ochránit své země a vystopovat postup ISIS,“ napsala na svém blogu kanadská společnost iBRABO, která se specializuje na monitorování džihádistů na internetu. Taylor podle nich není prvním džihádistou, který zveřejňuje svá místa pobytu. „Vídáme bojovníky z Kanady, Francie a dalších západních zemí, kteří dělají tu samou chybu.“

Díky tomu, co islámští radikálové posílají přes internet do světa, se dá snadno vysledovat jejich spojení s teroristickou skupinou. Jsou také podkladem k jejich trestnímu obvinění a vyšetřování v případě, že by se někdy vrátili do vlasti.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi