Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Šéf muslimů v Česku: Právo šaría vůči ženám je moudré

Mohamed Abbas mluvil o právu šaría na TV Barrandov
Mohamed Abbas mluvil o právu šaría na TV Barrandov  (Autor: Reprofoto TV Barrandov)
Autor: max - 
9. října 2014
13:04

Kamenování, bičování, sekání rukou. To jsou tresty, které jsou běžné v islámských státech, které se řídí právem šaría. Podle šéfa českých muslimů Mohameda Abbase je islámské náboženské právo vůči ženám moudré. Evropané jen potřebují čas, aby to pochopili. Souhlasíte?

V debatě na TV Barrandov Týden v ringu se proti sobě postavili ředitel Muslimské unie České republiky Mohamed Abbas a předseda hnutí Úsvit Tomio Okamura známý svými radikálními názory proti muslimům a nepřizpůsobivým.

„My muslimové věříme, že bůh je stvořitel a lidi zná lépe než my. Jak v mém životě, tak v Evropě vidím, že mnoho věcí islámského zákona je moudrých... Právo šaría vůči ženám je velmi moudré,“ uvedl v debatě Abbas s tím, že Evropa potřebuje pouze čas, aby to pochopila.

Už jen slovo šaría mnoha Evropanům nahání hrůzu. Spojujeme si ho s bičováním, kamenováním, sekáním rukou a s potlačováním práv žen a dívek. Systém islámského práva vznikl v 7. století. Vychází z Koránu a učení proroka Mohameda. Zasahuje prakticky do všech stránek běžného života včetně politiky, sexuality, obchodu, rodiny ale dokonce i hygieny.

„Viděli jste v České republice někdy nějakou muslimskou demonstraci, která by odsuzovala al-Káidu nebo Tálibán, který se hlásí k islámskému právu šaría? Mlčení znamená souhlas. Buď se bojí, nebo s ním skrytě souhlasí, ale já bych chtěl, pakliže nejsou extremisté, aby muslimská obec otevřeně vystoupila a řekla: My odmítáme, co říká Tálibán a Islámský stát,“ rozčiloval se předseda hnutí Úsvit.

gigi8000 ( 8. dubna 2016 23:28 )

Jaj tak ty jsi dobra b_anka... pokaždé píšeš něco jinýho... jednou že bys ráda viděla kde se píše o zahalování žen, že nic takového korán nebo jiné právní zdroje nekáží a teď víš jistě, že ženy musí bejt zahalený od hlavy až k patě?? a další věc,všechny tady osočuješ, že nic neví o islámu, tak aby se do té konverzace radši ani nemíchali, protože ty jsi na to přece odbornice ale sama si protiřečíš jak nic... takhle jsem se ještě nezasmál...

dodka9 ( 29. února 2016 17:01 )

 Tak kdyz buh stvoril Adama a Evu taky jim dal nejake vase zasrane mundury? Takovou šaríu si vedte tam u Vas ne tady v EU. Tady si budem chodit jak chceme tak se sem neserte a nechte nas byt. Evropane by meli udelat to same...meli by sme se zbalit a jit k nim a zacit je veset a strilet za to jak chodi obleceny a za viru.!!!!! Ja rasistka nejsem no tyhle svine bych strilela na hranicich ! Nechapu jak nekdo z tech svini co ridi stat dopusti je sem vubec vpustit. A jeste jim otevrou dvere chudaci ? Svine to jsou kdyz maji na cestu do evropy maji na zivot i jinde. Proc utecenci nechodi do Ruska protoze vi ,putin si sve lidi alespon chrani ne jako vy zrudy!!!.

rallyezh ( 9. listopadu 2015 23:22 )

Ať si doma vyznávají co chtějí.Tady v Evropě musí dodržovat naše zákony a pokud ne budou za svoje činy nést zodpovědnost.A komu se to nelíbí tak ať jde zpět a neodvolává se na válku a jiné.

stanislavhahn ( 5. ledna 2015 20:53 )

Připálený idiot. Lidi vschopmese a vyžen'me ty nestvůry z republiky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lojzan ( 30. prosince 2014 13:25 )

Je třeba to vzít opačně, pokud bychom my takto přišli k muslimům a chovali se nenávistně k nim jako oni dnes k nám, nedožili bychom se večera, nemají problém kohokoliv popravit, zabít. Ano, je to primitivní chování a proč rozlišovat mezi hodným a zlým muslimem. Hodný je do té doby, dokud mi neublíží. Ať si je každý doma a pokud se mu nelíbí zákony naší země, ať jsi jde zpět nebo tam, kde se mu líbí. Nechci tu modlitebny ani mešity, nepotřebuji je. Nechci být multikulturální, chci v pohodě žít. A to mi přistěhovalci nedovolují, tudíž pryč s nimi. A hlavně si zjistěte, co si o nás muslimové myslí, dobré slovo pro nás nemají, bohužel jich pár znám.

Zobrazit celou diskusi