Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vizovice: Na Masters of Rock budou vyhazovat bible!

Autor: Ivana Žáková - 
10. července 2014
09:16

Největší český festival tvrdé rockové a metalové hudby Master of Rock vypukne už dnes tradičně ve Vizovicích. Do areálu likérky Rudolf Jelínek se sjedou fanoušci z pětatřiceti zemí světa.

Nejméně 22 tisíc lidí dorazí do moravských Vizovic na čtyřdenní metalový svátek. Hlavní hvězdou nejen dnešního večera se stane nejlepší prog rocková kapela současnosti Dream Theater, která přijede se třemi kamiony techniky. Kapela je založená na precizních výkonech hudebníků i technice, nástrojové aparatuře a produkci, kterou s sebou vozí. Dokonce má i vlastní kuchyň.

Dnes také zazáří thrashmetalová hvězda Anthrax a pekelně to rozbalí novodobí AC/DC – extrémně draví Airbourne z Austrálie. A nakonec se budou vyhazovat do publika dokonce Bible. O to se během koncertu postarají muzikanti kapely Stryper, čelního představitele amerického křesťanského rocku a metalu. Finští Korpiklaani zase natočí na festivalu DVD.

Sabaton o českém letci

Headlinerem pátku budou švédští Sabaton. Odehrají i song Far From The Fame, který složili pro festival Master of Rock před dvěma lety. Stal se také koncepčním základem nové desky Heroes, na níž popisují hrdinské příběhy z druhé světové války. V songu švédská kapela opěvuje legendárního letce, významného odbojáře a vězně komunismu Karla Janouška. Zpěvák Joakim Brodén má totiž díky své matce kořeny i v Česku.

Metalovou noc ukončí polští blackmetalisté Behemoth, kteří s posledním albem slaví neuvěřitelný úspěch. Předvedou pekelnou vizuální show s hořícími kříži.

Víkendové hvězdy

V sobotu zahrají Helloween a nabídnou i pět písniček, které jim vybrali fanoušci na webu. V neděli rockovou přehlídku uzavře hvězdný Sebastian Bach, bývalý frontman Skid Row, světová legenda Krokus nebo Michael Schenker, který zahraje kompletní desku Scorpions Love Drive a hity z UFO


 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi