Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Jonák jde na svobodu a píše Blesku: Řeknu vám, kdo zabil mou ženu!

Autor: František Prachař - 
24. dubna 2014
05:01

Ivan Jonák (58) vyjde v úterý z věznice Pankrác v Praze na svobodu. Odseděl si 18 let za to, že měl objednat vraždu manželky Ludviky (†43). Nikdy se k tomu nepřiznal a počet lidí, kteří mu věří, roste.

Redakce Blesku je s Ivanem Jonákem od února v písemném styku. Opakovaně psal, že – i když s Ludvikou žili odděleně – nikdy by jí neublížil. „Byla přece matkou mých dětí, jak bych ji mohl nechat zabít?“ psal.

Svědectví z dopisů

Svěřil se zároveň, jak to s vraždou paní Ludviky podle jeho názoru bylo:
„Hlavní motor všech vražd byl Jaromír Prokop (pozn. aut. – ekonomický ředitel Discolandu Sylvie). První, koho chtěl zavraždit, byl Helmuth Huger (pozn. aut. – Jonákův společník, který financoval vznik Discolandu).

Nepochopitelné ale je, že jsou dnes kamarádi. A vraždí spolu a páchají loupeže. V Litoměřicích, kde jsem byl ve vazbě, za mnou kvůli tomu byla kriminálka z Německa. Podle nich Huger a Prokop přepadli v Německu transport zlata a uloupili ho za 152 milionů euro.“

Pamatovák

Ivan Jonák byl a je muž s pozoruhodně dobrou pamětí a schopností myslet analyticky. Říkají to i následující řádky z jeho dopisu, věnované opět Prokopovi:
Prokop chtěl od počátku získat podíl na Discolandu. Za to nabízel mě a Ludvice Hugerovu vraždu. Ten měl 40 % podílu na zisku a my jsme mu dlužili 375 000 marek.

Prokop nás přemlouval, že ho zavraždí a nebudeme mu muset platit nic. Ještě získáme z jeho podílu 20 % a Prokop si nechá zbytek. Oba jsme to s Ludvikou odmítli. To byl ale počátek všeho, pak už šlo jen o varianty vývoje,“ napsal Ivan Jonák.

Podívejte se na video:

Video Radek John a Ivan Jonák. Víme vše o jejich setkání! - Markéta Reinischová, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Video Skamene se bojí propuštěného Jonáka: Kvůli dluhům a podivné sektě - Petr Soukup, Markéta Reinischová
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

akko ( 24. dubna 2014 16:13 )

Myslim si,ze kdyby byl cisty,neodsedel by si tolik roku v lochu jen tak a vice by bojoval za propusteni...Je to grazl uz od pohledu a za vrazdu by se nemel vubec dostat ven...vrah nema pravo na svobodny zivot!!!

rumovapalice ( 24. dubna 2014 12:59 )

pane Jonáku, Buštěhrad vám fandí a kdybyste se rozhodl kandidovat do senátu, máte náš hlas jistý,

budybad ( 24. dubna 2014 12:07 )

Uz me to vazne nudi ten blesk. Kdo ma zajem pored cist o nejakem grazlovi jak si z jinymi grazly vyrizoval a nebo vyrizuje ucty!Kdyz se do toho navezu a spojim se s takovymi ,,lidmi,,tak musim pocitat s tim ze se do neceho navezu a muzu skoncit v lochu nebo na dne prehrady. Jestli mi ty prachy stoji za to, rozhoduje se kazdy sam a dobrovolne.Jesli mel spatny odhad na lidi to je jeho problem, tak za to zaplati. My vsichni za sve chyby playtime. Vim ze Jonak ted potrebuje prachy aby az vyjde z vezeni mohl machrovat, ale co je moc to je moc, divat se na ten jeho xicht v blesku pored je uz hruza.

elssa... ( 24. dubna 2014 12:01 )

Ra..k je podvodník, a lhář,onehdá točil reportáž o firmě Pecinoovský, kde šly též do kriminálu, a dali panu Johnovi trošičku uplatek aby netočil to co nechtějí takže pan John at táhne do háje neví už co by,

jaselka ( 24. dubna 2014 11:20 )

A znáte v naší zemičce soudce, kterému by záleželo na spravedlnosti?

Zobrazit celou diskusi