Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Neuvěříte: Želvičce okousaly nohy krysy...a tak má místo nich kolečka!

Autor: tas - 
4. března 2014
19:09

V Anglii žije Septimus, je to želva, která po útoku krys na zahradě ztratila přední nohy. Její majitelé se ale po jejím těžkém zranění rozhodli ji zachránit! A jak to veterináři zvládli?

Nešťastně dopadl výlet na zahradu pro želvu starou 23 let.  Ta si totiž zdřímla, a když se probudila, měla ohlodané přední nohy od krys, které se na zahradě potulovaly také.

„Septimus se zahrabal pod zem a přešel do hibernace. Nevěděli jsme, kde přesně je. Když se probudil a dolezl zpět do domu, měl obě přední nohy okousané od krys,“ popsal Dailymailu majitel.

Rozhodnutí veterinářů bylo jasné, obě nohy se musí amputovat. Majitelé se ale se svým mazlíčkem nechtěli rozloučit, a tak se zvěrolékaři rozhodli pro experimentální léčbu. Přidělali totiž želvě kolečka, díky kterým se může znovu pohybovat!

dsmann ( 4. března 2014 22:54 )

Nic nového pod sluncem. Když jsem byl kluk, měl kamarád želvu co přišla o zadní nohy a kolečka jí místo nich přidělal ke krunýři sám. Vím že žila ještě dlouho, ještě jí měly i jeho děti, pak jsme se odstěhovali, tak nevím kolika let se dožila.

Zobrazit celou diskusi