Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zdrcený papaláš Jakeš: Přišel o vnuka, teď pohřbil i manželku Květenu!

Autor: simao, poe - 
9. prosince 2013
10:20

Ty nejsmutnější Vánoce letos prožije někdejší komunistický papaláš Milouš Jakeš (91). Do pražského krematoria Motol vyrazil spolu s příbuznými pohřbít svou manželku Květenu. Před nedávnem přitom přišel i o vnuka Petra, který zemřel v USA.

Z někdejšího generálního tajemníka ÚV KSČ je vdovec. Milouš Jakeš dnes dorazil do krematoria v Praze-Motole, aby pohřbil manželku Květenu. Obřad se odehrával v úzkém rodinném kruhu, rodina si nepřála veřejný pohřeb.

Jakeš přišel sám, po ostatních příbuzných, na sobě měl tmavý kabát a svůj typický klobouk. Vypadal odevzdaně, od novinářů přijal upřímnou soustrast a šel se naposledy rozloučit se svou milovanou ženou. Usedl do první řady doprostřed, přímo proti rakvi a fotce Květeny. "Je to pro mě velká ztráta, byla to milovaná žena, chystali jsme se oslavit naše 70. výročí," řekl po obřadu. Místo toho vloží příští pátek urnu do jejího hrobu.

Video Jakeš pohřbil manželku Květenu! Byli jsme na obřadu! - Eva Pospíšilová, Tomáš Sovinský
Video se připravuje ...

Další rána pro Jakeše: Ve Spojených státech přišel o vnuka

Pro Jakeše je přitom úmrtí manželky Květeny další velkou rodinou ránou. Nedávno mu zemřel vnuk Petr - údajně po bitce v americkém Los Angeles, kde pobýval a přivydělával si jako vyhazovač. Okolnosti jeho smrti Jakeš nepotvrdil, Blesku pouze smutně řekl: "Na nic se mě neptejte, nic vám neřeknu. Jediné, co vím, je, že můj vnuk zemřel".  

Jakeš pochází z rozvětvené rodiny. Měl celkem pět sourozenců, jedna z jeho sester však zemřela v útlém věku na zápal plic. V roce 1941 pak Jakešovi zemřela maminka. S Květenou se Jakeš oženil na konci roku 1943. V té době již byla těhotná, o šest měsíců později se totiž narodil jeho první syn. Jakeš vstoupil do zlínské KSČ krátce po druhé světové. Po roce 1968 neblaze proslul tím, že se přiklonil na stranu sovětských okupantů a podílel se na čistkách ve straně. V prosinci 1987 se pak stal tajemníkem ÚV KSČ - post převzal po Gustávu Husákovi.

vrtajzub ( 10. prosince 2013 08:14 )

Tento super demokratický režim nezabíja, on ti len vytvorí podmienky aby si sa zabil sááám !

nojasne ( 9. prosince 2013 22:15 )

Sakra vy jste kovaná. Já tedy na byt čekat 20 let nechci, protože se narodilo hodně dětí. Já jsem koupil dům a vydělal jsem si na něj za pět let, to bych za komančů nemohl. A chci si jezdit do ciziny, kde se mi zachce a ne kdy mi to soudružky jako vy dovolí. A domovní důvěrníci nebyli od toho, aby udržovali v domě pořádek, ale aby donášeli na partaje. A doktora si chci vybrat svobodně a ne toho, co na mě zrovna vyšel. Jo a doktorům poplatky rád, protože jsou to vzdělaní lidé a starají se o moje zdraví. Po automechanikovi taky nechcete, aby vám spravoval auto zadarmo. CHoďte si do průvodu jak chcete, to je vaše svoboda, ale nenuťte ostatní, aby tam na tu vašei srandu museli chodit taky. Ne každý považuje posedávání po hospodách za svůj životní cíl.

nojasne ( 9. prosince 2013 22:07 )

Za Jakeše se nekradlo ? To jsme se zasmáli. Kradlo se, akorát musel mít člověk rudou knížku.

nojasne ( 9. prosince 2013 22:06 )

Ty zavšivenej komunisto. Kolik lidí zabili komunisti, to vidět necheš co. Kolik rodin připravili o bydlení, práci, živobytí, přátele, důstojnost, zdraví i o život. Severokorejský lágr na tebe, tam bys mohl spoluvěžňům vyprávět o krásách komunismu.

anka ( 9. prosince 2013 21:22 )

nevsimla jsem si, ze by jakykoliv demokraticky rezim zaviral lidi do taboru na nucene prace, zabijel sve lidi, ci je pro svuj nazor zaviral do vezeni....Demokraticky rezim nikoho nepripravuje ani o bydleni, praci ci zivobyti...ale vsimla jsem si, ze nekdo ma v mozku rudou kostku

Zobrazit celou diskusi