Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Klienti nemohou k penězům: Záložna Metropolitní spořitelní družstvo má zablokované účty, na kterých je miliarda Kč

Záložna Metropolitní spořitelní družstvo nemůže vyplácet vklady klientů
Záložna Metropolitní spořitelní družstvo nemůže vyplácet vklady klientů  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
19. května 2013
21:14

Záložna Metropolitní spořitelní družstvo nemůže vyplácet vklady klientů, všechny peníze jí zablokovalo Vrchní státní zastupitelství v Praze. Záložna proti opatření podala stížnost. O podezřelých operacích týkajících se záložny informoval policii Finanční analytický útvar ministerstva financí.

Na účtech byla zajištěna více než miliarda korun. „Oznamujeme, že Vrchní státní zastupitelství v Praze zajistilo Metropolitnímu spořitelnímu družstvu všechny peněžní prostředky určené k výplatě vkladů. Z uvedeného důvodu nemůže MSD provádět platební příkazy do jiných finančních institucí. Zároveň si vás dovolujeme informovat, že MSD disponuje dostatečnou likvidní rezervou ve výši několika mld. Kč,“ píše záložna v upozornění na svém webu.

Trestní oznámení kvůli transakcím

„Finanční analytický ústav v nedávných dnech podal trestní oznámení policii v souvislosti s transakcemi, které se týkaly tohoto družstva," řekl ČTK Jakob. Věc je nyní předmětem šetření orgánů činných v trestním řízení, dodal. Záložna je nyní pod zvýšeným dohledem České národní banky (ČNB). „ČNB je v kontaktu se zainteresovanými subjekty. Z důvodů zákonné povinnosti mlčenlivost nemůže ČNB k této konkrétní společnosti sdělit cokoli bližšího,“ sdělil ČTK mluvčí centrální banky Marek Petruš.

wimr ( 19. května 2013 23:11 )

a honem vybírat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§

Zobrazit celou diskusi