Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Fotbálek za naše: Na turnaj v Rusku chtějí poslanci 650 tisíc

Poslanci dostanou od ministra financí Miroslava Kalouska 650 tisíc na fotbalový turnaj v Rusku
Poslanci dostanou od ministra financí Miroslava Kalouska 650 tisíc na fotbalový turnaj v Rusku  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: psch - 
18. dubna 2013
13:13

To už si snad dělají legraci... Poslanci si to místo ve Sněmovně rozdají na trávníku! V době, kdy se šetří, kde to jde, a škrtají se rozpočty, chtějí ze státní kasy odsát 650 tisíc, aby si mohli zahrát fotbálek na turnaji v ruském Soči!

Ze státní kasy mělo jít na výlet do Soči 650 tisíc korun. Poslanci tam budou sice reprezentovat Českou republiku, ale ne v oblecích a kravatách, nýbrž ve zpocených dresech, štrupnách a kopačkách a hlavně na zeleném trávníku!

Podle serveru Novinky.cz poslancům peníze schválil sněmovní rozpočtový výbor už ve středu, souhlasně kývalo prý i ministerstvo financí. "Je to lepší než shánět pokoutně sponzory," hájí sprostotu pro iDnes.cz poslanec ODS Igor Svoják, jeden ze zakladatelů týmu. Ministr financí Miroslav Kalousek ale nakonec řekl NE. Případný turnaj se ze státních peněz platit nebude.

A just!

Nově vytvořená jedenáctka, která je ještě v plenkách, se má v Soči utkat s dalšími týmy z několika evropských parlamentů. Podle Svojáka poslanci navázali na tradici z minulých volebních období.

Poslanec Svoják si sportovní nápad bráni zuby nehty. Podle něj by Česká republika neměla chybět na akci, kde budou zástupci všech možných zemí, ale dokonce i některé země z Asie.

Tým OSFRPSPČR

A aby to mělo tedy nějakou tu oficiální hlavičku, když už na to měly jít peníze ze státní kasy, založili poslanci občanské sdružení. A má příhodný název: Občanské sdružení Fotbalová reprezentace Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Jak tedy budou fanoušci skandovat?

weigel ( 20. dubna 2013 22:19 )

Víte že zde řešíte částku která reprezentuje dva platy ředitele České Televize, nebo České pošty. Poslanci každý měsíc utratí 300 000 za vedení své kanceláře a tady se řeší tato zanedbatelná částka.

namoroman ( 18. dubna 2013 16:32 )

Bohužel máš pravdu,že je to pravda

reggina ( 18. dubna 2013 16:26 )

Bohuzel mas naprostou pravdu

reggina ( 18. dubna 2013 16:25 )

Tak jo, ale zajistí, aby v tom letadle byla cela vláda, komplet

jana999 ( 18. dubna 2013 16:07 )

a ty jsi ještě větší blboun, proto založili to občanské združení, vyinkasují to přesto, jak se říká podvod

Zobrazit celou diskusi